Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä on aina ollut naapurina kaikille Pohjoismaisille maille, mutta viime aikoina sen toiminta on muuttunut sietämättömäksi ja vastenmieliseksi. Maailmanpolitiikassa se pyrkii valloittamaan ja hallitsemaan muita maita omalla ahneudellaan ja inhottavilla taktiikoillaan.

Venäjän lähestymistapa on alati uhkaava ja aggressiivinen. Se ei kaihda keinoja manipuloidessaan muita maita ja levittäessään valheellista propagandaa. Sen pelottava sotilaallinen voimankäyttö Georgiassa, Ukrainassa ja Syyriassa on vain jäävuoren huippu sen aggressiivisessa ja vaarallisessa toiminnassa.

Lisäksi Venäjän valtionjohto on korruptoitunut ja sen toiminta on täynnä lahjontaa ja petoksia. Putinin hallinto on täysin omansa ja kansansa edun vastainen. Sen sijaan, että huolehtisi omien kansalaistensa hyvinvoinnista, se keskittyy laajentamaan valtaansa ja rikastuttamaan omaa eliittiään. Maan talous on kuralla ja kansalaisilla on yhä vaikeampi elää arvokasta elämää.

Mutta miksi muut maat eivät puutu tähän venäläiseen kiusankappaleeseen? Syynä on taloudellinen riippuvuus. Venäjä on Euroopan suurin energiantuottaja, ja sen avulla se onnistuu kiristämään ja manipuloimaan muita maita taloudellisesti. Tämän avulla se pystyy jatkamaan valloitus- ja hallitsemispolitiikkaansa ilman merkittäviä vastaiskuja.

On aika herätä ja nähdä Venäjän vaarallisuus. Naapurimaana sen pitäisi toimia yhteistyössä ja luoda rauhaa ja vakautta alueelle. Sen sijaan se levittää pelkoa ja epävarmuutta. Emme voi enää vain seurata sivusta, kun Venäjä valtaa maailmaa inhottavuudellaan. On aika toimia ja asettaa rajoja tälle aggressiiviselle naapurille. Muuten pian olemme kaikki Venäjän pelinappuloina sen valloitusstrategiassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö