Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo pohjoinen naapurimme, on monen suomalaisen mielissä synonyymi raivostuttavalle ja vastenmieliselle kulttuurille. Jo pelkkä ajatus Venäjän kulttuurista saa veren kiehumaan ja aiheuttaa voimakkaita kielteisiä tunteita. Mutta miksi näin on?

Ensinnäkin, Venäjä on aina ollut ja tulee aina olemaan Suomen suurvaltaa, joka haluaa asettaa tahtonsa ja vaikutusvaltansa meidän päällemme. Venäläinen kulttuuri on täynnä itsekorostusta ja voimannäyttöä, mikä ärsyttää suomalaisia syystäkin. Katsokaapa vaikka heidän jalkapallomaajoukkuettaan tai sotilaallisia paraateja – aivan kuin he yrittäisivät osoittaa meille ylivertaisuutensa joka tilanteessa.

Toiseksi, Venäjän kulttuuri on täynnä ylimielisyyttä ja halveksuntaa muita kansakuntia kohtaan. Heidän julmuutensa ja aggressiivisuutensa on tullut meille tutuksi historiamme aikana, ja se heijastuu myös heidän nykyiseen käytökseensä. Venäläiset taitavat vain ja ainoastaan omien etujensa ajamisen, ja ovat valmiit tallomaan muiden päälle päästäkseen tavoitteeseensa.

Kolmanneksi, Venäjän kulttuuri on täynnä korruptiota ja vääryyttä. Heidän hallintonsa on täydellinen farssi ja oikeuslaitos on vain pelinappula Putinin käsissä. He käyttävät hyväkseen kaikkea ja kaikkia, ja heidän välinpitämättömyytensä oman kansansa hyvinvoinnista on suorastaan sairasta. Tämä kaikki saa suomalaisen vihan ja pettymyksen kiehumaan.

Lisäksi, vaikka Venäjä on meidän pohjoinen naapurimme, he eivät kohtele meitä kuten naapureita kuuluu kohdella. He eivät kunnioita Suomea ja suomalaista kulttuuria, ja jatkuvasti loukkaavat meitä omilla toimillaan ja puheillaan. Heidän tapansa ajatella ja toimia on täysin vastakkainen meidän arvoillemme ja moraalillemme.

Lopuksi, Venäjän kulttuurin vastenmielisyys juontaa juurensa myös heidän jatkuvasta pyrkimyksestään levittää vaikutusvaltaansa koko maailmassa. He eivät tyydy vain hallitsemaan omaa maataan, vaan heidän tavoitteenaan on laajentua ja kontrolloida muita valtioita. Tämä ei tietenkään ole mikään uusi ilmiö, mutta viime vuosina Venäjän toimet esimerkiksi Ukrainassa ja Syyriassa ovat saaneet meidät miettimään, mihin tämä kaikki johtaa.

Summa summarum, Venäjän kulttuuri on vastenmielinen ja aiheuttaa syystäkin kielteisiä tunteita suomalaisissa. Heidän käytöksensä ja arvomaailmansa ovat täysin ristiriidassa meidän kanssamme, ja on ymmärrettävää, miksi heidän läsnäolo ja toimet ärsyttävät ja pelottavat meitä. Toivotaan kuitenkin, että tulevaisuudessa meidän välillä saadaan aikaan parempaa yhteistyötä ja ymmärrystä, vaikka Venäjän kulttuuri edelleenkin herättääkin voimakkaita tunteita suomalaisissa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö