Lukuaika: 2 minuuttia
Hyi hitto, en kestä puhua tästä aiheesta, mutta nyt on vaan pakko avautua! Puhutaanpa siis siitä, kuinka täysin inhoittava ja riistävä naapurimme Venäjä onkaan ollut Suomelle vuosisatojen ajan.

Historian kirjoista voi jokainen löytää lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka Venäjä on alituisesti pyrkinyt alistamaan ja riistämään Suomea. Ensinnäkin, jo vuosisatoja sitten, Ruotsin vallan alla olleella Suomella oli jatkuvasti Venäjän uhka leijumassa ilmassa. Voi sitä pelon ja epävarmuuden ilmapiiriä, kun naapurivaltio yritti väkisin laajentaa alueitaan ja hallintoaan meidän kustannuksellamme.

Ja sitten se kuuluisa Suomen sota, jolloin Venäjä heti hyökkäsi kimppuumme, kun olivat vähänkin huomanneet meidän olevan heikossa kunnossa. Kylläpä ottaa päähän, että meidän sinnikkäät ja urheat sotilaat joutuivat taistelemaan vihollista vastaan, joka oli aseistautunut ylikansallisen suurvallan voimalla. Ja mikä lopputulos olikaan? Tietenkin Venäjän voitto ja meidän tappiomme!

Vielä 1900-luvun alkupuolella saimme nauttia Venäjän orjuudesta Suomen ollessa osa Venäjän keisarikuntaa. Olkoonkin, että joitakin uudistuksia ja kansalaisoikeuksia meidänkin maahan tuotiin, mutta oliko hinta tälle yhtään kohtuullinen? Venäjä vaati veronsa ja raatoi meidät lähes loppuun saakka. Ikään kuin se ei olisi vielä riittänyt, niin vielä Suomesta piti ottaa voitto pois ja verot kasvamaan ajat sitten itsenäistyneessä Suomessa.

Ja sitten ensimmäinen maailmansota ja sitä seurannut Venäjän vallankumous, joka heijastui meihin asti. Suomi oli täysin avuton ja hauraassa tilassa, kun Venäjällä tapahtui vallankumous ja uusi hallitus halusi vähentää Suomen itsemääräämisoikeutta. Tämä johti lopulta sisällissotaan ja jälleen kerran Venäjän miehitykseen Suomessa.

Onko tämä suomalaisille oikein? Ei todellakaan! Sotien jälkeen päädyttiin vielä sopimaan monenlaisista aluellisista kysymyksistä Venäjän edun mukaisesti. Ja oliko tämä lopulta meidän etumme? Ei suinkaan, sillä Moskova vei meiltä koko Karjalan ja sen lisäksi vielä muutkin alueet, jotka olivat historiallisesti ja kulttuurillisesti tärkeitä meille suomalaisille.

Täytyy vielä mainita myös nykypäivän tilanne, jossa Venäjä jatkuvasti rikkoo kansainvälistä lakia ja uhkailee naapureitaan. Suomi on joutunut monesti kärsimään Venäjän aggressiivisesta politiikasta esimerkiksi Itämeren turvallisuuden kannalta. Eikä sovi myöskään unohtaa Venäjän jatkuvaa yritystä vaikuttaa Suomen sisäpolitiikkaan ja talouteen.

Joten jokaisen suomalaisen kannattaa pysyä tarkkana ja muistaa, kuinka inhoittava ja riistävä Venäjän naapuri todellisuudessa on. Emme voi luottaa siihen, että heidän intressinsä ovat koskaan sama kuin meidän. Suomen on vahvistettava asemaansa Euroopassa ja pysyttävä jatkuvasti valppaana Venäjän uhkaa vastaan. Ei tällaista naapurusta tarvita – hyi mikä ärsyttävä Venäjä onkaan!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö