Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo itseään yliarvostava jätti naapurimaamme, joka onnistuu jatkuvasti ärsyttämään ja kyseenalaistamaan koko maailman. Heidän politiikkansa, toimintansa ja ajatusmaailmansa ovat pelkkää häpeää ja saastaa.

Viime aikoina Venäjä on noussut entistä enemmän otsikoihin – ei suinkaan positiivisessa mielessä. Sen sotilaallinen ja aggressiivinen käytös ovat herättäneet huolta ja paheksuntaa maailmanlaajuisesti. Onko Venäjä todella niin ylivertainen, että se saa rikkoa kansainvälisiä sopimuksia ja loukata muiden valtioiden rajoja oman harkintansa mukaan?

Venäjän nykytilanne on inhoittava. Heidän hallitsijansa, Vladimir Putin, on käytännössä keisari, joka ei ole enää välittänyt kansansa hyvinvoinnista vuosiin. Sen sijaan hän on keskittynyt valloittamaan ja kontrolloimaan entisiä neuvostotasavaltoja, ja laajentamaan Venäjän valtaa muilla mantereilla.

Mutta se ei ole vielä kaikille tiedossa, mitä Venäjä oikeasti tekee. Heidän politiikkansa on täynnä valheita ja teeskentelyä. He tekevät julmuuksia itsepuolustukseen vakuuttaakseen maailman, että heidän toimensa ovat oikeutettuja. Heidän propaganda-koneistonsa, joka tuhoaa totuuden ja vaikeuttaa kriittistä ajattelua, on suorastaan tyrmäävä.

On todella surullista, että Venäjä, jolla on rikas ja monipuolinen kulttuuri, on vajonnut tällaiseen tilaan. Heidän toimintansa on saanut aikaan valtavasti kärsimystä sekä heidän omassa maassaan että kansainvälisesti. Heidän yrityksensä vaikuttaa vaaleihin ja levittää dezinformaatiota ovat loukkaus demokratiaa ja sananvapautta kohtaan.

Mutta emme saa jäädä toimettomiksi. Meidän on osoitettava Venäjälle, että heidän toimintansa on yksinkertaisesti väärin ja hyväksymätöntä. Emme saa antaa heidän jatkaa valheellisten ja väkivaltaisten toimiensa toteuttamista – meidän on seisottava yhdessä ja tuomittava nämä toimet.

Venäjä, sinun on aika herätä todellisuuteen. Sinun on aika lakata leikkimästä suurvaltaa ja alkaa toimia vastuullisesti. Sinun on aika lopettaa kansasi sortaminen ja alkaa huolehtia kansalaistesi hyvinvoinnista.

Me emme tule enää katselemaan sivusta ja hyväksymään toimintaasi. Me vaadimme oikeutta ja totuutta. Me vaadimme, että lopetat valheiden levittämisen ja lopetat alistamisen. Me vaadimme, että lopetat inhoittavan Venäjän luomisen ja alat rakentamaan parempaa tulevaisuutta kaikille kansalaisillesi.

Lopetetaan venäläisen aggressiivisuuden ja ylivallan mukanaan tuoma tuho. Lopetetaan Venäjän toimiin alistuminen ja alkaa taistelemaan oikeudenmukaisuuden ja vapauden puolesta. On aika tehdä Venäjän nykytilasta loppu ja luoda uusi tulevaisuus – tulevaisuus, johon kuuluu yhteistyö ja rauha eikä valheellinen ja itsekeskeinen supervaltius.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö