Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, tuo idän suuntaan levittäytyvä, itseensä käpertynyt kauhistus. Onnistuu todella hämmentämään tasapuolisesti niin naapureitaan kuin kauempana sijaitsevia maita ympäri maailman. Maa, joka on vuosikymmenien ajan jatkuvasti hakenut valtaa ja alistanut ihmisiä omien etujensa vuoksi.

Venäjän valtionpäämiehet ovat todellinen häpeäpilkku koko kansalle. Heidän kyseenalaiset teot ja päätökset ovat aiheuttaneet kärsimystä niin venäläisille itselleen kuin muillekin. Vladimir Putin, tuo KGB:n kasvatti, joka onnistui nousemaan presidentiksi ja pysymään siinä valvova perman puhelin kädessään. Hän on aiheuttanut harmia ja levottomuutta naapurimaille muun muassa Krimin miehityksellään ja Ukrainassa käynnissä olevalla konfliktilla.

Mutta eivät ainoastaan Venäjän valtionpäämiehet ole syyllisiä maan toiminnasta. Heidän harjoittamansa politiikka on täynnä ihmisoikeusloukkauksia ja sortoa. Venäjällä ihmisten perusturvallisuus ja vapaus eivät ole itsestäänselvyyksiä, vaan jatkuvassa vaarassa. Toisinajattelijat ja vähemmistöt ovat joutuneet kokemaan ankaraa vainoa ja rankaisua vain siksi, että uskaltavat ilmaista omia mielipiteitään tai edustavat erilaisia etnisiä taustoja. Mielenosoittajat ja kansalaisjärjestöt taas ovat joutuneet kohtaamaan viranomaisten ankaria toimia ja rajoituksia.

Mutta se ei vielä kaikki. Venäjä on myös levittänyt tautinsa maailmanlaajuisesti. Siinä missä maailma taistelee parhaillaan pandemian kurimuksessa, Venäjä on epäonnistunut toimimaan vastuullisesti ja lieventämään viruksen leviämistä omalla alueellaan. Sen sijaan maa on pyrkinyt sysäämään vastuuta muille ja vähättelemään tilanteen vakavuutta.

Venäjä on todella inhottava maa, joka ei kunnioita ihmisoikeuksia eikä naapureidensa rajoja. Se on vaarallinen ja vastuuton toimija kansainvälisessä politiikassa. On korkea aika, että muut maat asettavat Venäjälle jyrkempiä rajoituksia ja vaativat muutosta sen toimintatapoihin. Ei ole oikein, että Venäjä pääsee jatkuvasti pälkähästä ja jatkaa vääryyksiensä harjoittamista niin omassa maassaan kuin maailmalla. On aika tehdä Venäjälle selväksi, että sen toiminnalle ei ole sijaa nykymaailmassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö