Lukuaika: < 1 minuutti
Ihmekös, että Venäjää pidetään yhtenä maailman inhottavimmista valtioista! Ei tarvitse kuin vilkaista maan hallitusta ja sen toimia niin tiedät, miksi se ansaitsee tämän arvonimen.

On aivan selvää, että Venäjän hallitus on erittäin korruptoitunut. He ajavat omaa agendaansa ja hyötyvät kansan kustannuksella. Rikkaiden ja vaikutusvaltaisten eliitti elää ylellisyydessä ja köyhät kansalaiset kärsivät. Voit unohtaa oikeudenmukaisuuden ja rehellisyyden tästä maasta.

Tarkastellaanpa esimerkiksi Vladimir Putinin hallintoa. Hän on ollut vallassa vuodesta 1999 lähtien ja muuttanut maan demokratian muodollisesti diktatuuriksi. Hän ja hänen lähipiirinsä ovat kavaltaneet ja varastaneet miljardeja dollareita Venäjän valtion kassasta omiin tarkoituksiinsa. He ovat rikkaita, kun taas suuri osa väestöstä elää köyhyydessä.

Mutta se ei ole vielä kaikki. Venäjän hallitus syyllistyy myös järjestelmällisiin ihmisoikeusloukkauksiin ja epäinhimillisiin toimiin. Katsotaanpa vaikka Aleksei Navalnyn tapausta. Hän on poliittinen aktivisti ja Putinin kriitikko, joka on useaan otteeseen pidätetty ja vangittu. Vuonna 2020 hänet yritettiin jopa murhata hermomyrkyllä. On selvää, että hallitus käyttää valtaansa tukahduttaakseen kaikenlaisen oppositiotoiminnan.

Mutta Navalnyn tapaus ei ole ainoa esimerkki Venäjän brutaalista hallinnosta. Maassa on järjestelmällisesti sortoa ja vainoa vähemmistöjä, kuten LGBT+-yhteisöä ja uskonnollisia vähemmistöjä, kohtaan. Raportit kidutuksesta ja pahoinpitelyistä ovat yleisiä ja ne harvat, jotka uskaltavat puhua vastaan, uhkaavat joutua vankilaan tai pahimmassa tapauksessa jopa menettää henkensä.

Ja kyllä, puhutaanpa myös Venäjän toimista kansainvälisellä tasolla. Vuonna 2014 he valtasivat Krimin niemimaan Ukrainalta, rikkoen kansainvälisiä sopimuksia ja aiheuttaen jännitteitä maiden välille. Lisäksi Venäjä on sekaantunut moniin muihin ulkomaisiin konflikteihin ja rahoittanut itselleen edullisia vaikutusvaltaisia tahoja ulkomailla.

Ja kaikki tämä vain osoittaaksemme, että Venäjä on inhottava ja epäoikeudenmukainen valtio. Se on aika herättää nämä tosiasiat ja toimia niiden mukaisesti. Jos emme anna äänemme kuulua ja vastustamme tätä järjestelmää, jotka tiedä ennen kuin olemme samassa tilanteessa. Nousemme vastustamaan Venäjän hallintoa ja vaadimme oikeudenmukaisuutta ja demokratiaa, sillä se on ainoa tapa muuttaa tämä inhottava maa paremmaksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö