Lukuaika: 2 minuuttia
Hyi hitto, en edes tiedä mistä aloittaisin kertoessani teille, kuinka täysin tympeä ja ärsyttävä Venäjä todella on. Siis ihan oikeasti, mikä ihme siinä maassa oikein mättää?

Ensinnäkin, heillä on tällainen “me vastaan muut” -asenne, jossa he kuvittelevat olevansa jotenkin ylivertaisia kaikkiin muihin verrattuna. Että jos et ole Venäjältä, et voi koskaan ymmärtää heitä tai heidän kulttuuriaan. Ja jos et ole samaa mieltä heidän kanssaan, se on totaalinen loukkaus ja osoitus siitä, että olet tyhmä ja tietämätön. No kuulkaa, minä en ymmärrä enkä edes halua ymmärtää tällaista asennetta.

Lisäksi, heidän poliittinen järjestelmänsä on täysin korruptoitunut ja totalitaristinen. Ei-toivottuja mielipiteitä ei sallita ja hallinto valvoo kaikkea mitä kansalaiset sanovat ja tekevät. Ei ihme, että kansa on tyytymätön ja moni haluaisi lähteä maasta.

Ja sitten on nämä jatkuvat kansainväliset skandaalit ja provokaatiot. Kuinka monta kertaa olemme jo nähneet Venäjän sekaantuvan muiden maiden asioihin ja yrittävän horjuttaa maailmanrauhaa? Ei kovin montaa päivää sittenkin kuulin uutisia Venäjän sotilaskoneiden loukkaavasta Suomen ilmatilaa. Mitä ihmettä oikein luulette tekevänne?

Ja jos joku yrittää kritisoida heitä tai puuttua näihin epäasiallisiin toimiin, Venäjä huutaa heti loukkaantuneena ja hölmistyneenä, että “miksi kaikki ovat aina meitä vastaan?” No, miksei olisi? Näyttää siltä, että Venäjän ainoa tarkoitus on aiheuttaa maailmanlaajuista levottomuutta ja epävakautta.

Ja älkää edes kysykö heidän ihmisoikeustilanteestaan. Venäjä on yksi kaikkein pahamaineisimmista ja julmimmista maista, mitä ihmisoikeuksiin tulee. Pidättyvyyksiä ja mielivaltaisia pidätyksiä on jatkuvasti ja vaino vähemmistöjä kohtaan on arkipäivää. Ja kaikkein pahinta on, että tämä kaikki tapahtuu valtion tukemana.

En voi edes laskea, kuinka monta kertaa olen nähnyt uutisia Venäjän toimista, joista olen vain ajatellut “tämä ei voi olla totta”. Mutta se on. Venäjä on todella näin tympeä ja raivostuttava maa, joka ei välitä kansainvälisistä normeista tai ihmisoikeuksista.

Joten älkää enää koskaan uskoko Venäjän kauniisti paketoituja propagandajuttuja maastaan. Todellisuudessa se on täysin kuvottava ja epämiellyttävä paikka, jossa pelätään omia mielipiteitä ja jossa aggressiivinen ja autoritaarinen hallitus hallitsee kansaa. Joten pysykää kaukana, sikäläiset poliittiset pellepäät. Te ette ansaitse mitään muuta kuin halveksuntaa ja vihaa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö