Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se sana, joka saa vereni kiehumaan ja suuni edesauttamaan. Juuri se maa, joka on vuosisatojen ajan iskostanut kauhua ja kauhistusta naapurimaihimme ja jättänyt jälkensä niiden historiaan. Venäjä, tuo suurvalta, joka on tunkeutunut alueillemme ja päättänyt omistaa kaiken. Enää emme voi sivuuttaa sitä hiljaa, vaan on aika avata silmämme ja tarkastella naapuriamme lähemmin.

Historiallisesti Venäjä on ollut tukahduttava ja vahvasti alueitaan hallitseva valta. Se on hyödyntänyt vahvuuttaan ja laajentunut väkivalloin naapurimaihinsa. Esimerkkinä mainittakoon Baltian maat, jotka kärsivät vuosikymmenet Venäjän vallan alla. Suomi ei myöskään ole säästynyt Venäjän käsittämättömästä toiminnasta. Kuinka monta sotaa olemmekaan joutuneet käymään heitä vastaan? Ja kuinka monta kertaa he ovat yrittäneet vaikuttaa meidän päätöksiimme? Aina on Venäjä ollut pelkona maassamme, ja aina se on ollut meitä uhkailemassa.

Mutta ei siinä vielä kaikki. Nykypäivänäkin Venäjä jatkaa samaa pelottelua ja uhkaavaa käytöstään. He ovat lietsonneet sotaa naapurimaissaan ja yrittäneet levittää propagandaa länsimaita vastaan. Onko tämä muka oikein? Eikö heillä ole muuta toimintamallia kuin vahingoittaa muita ja yrittää aiheuttaa levottomuutta? Ei ole mikään ihme, että länsimaat ovat ottaneet etäisyyttä Venäjään ja sen toimintaan.

Ja kaiken huippu on vielä Putinin autoritaarinen hallinto. Ei pidä unohtaa millaista käyttäytymistä Venäjän johtaja on osoittanut kansainvälisissä tilanteissa. Onko se oikein, että valtionjohtaja käyttäytyy kuin lapsellinen diktaattori ja käy kahnauksia muiden maiden johtajien kanssa? Ei missään tapauksessa. Se vain osoittaa, kuinka halveksittavaa käytöstä Venäjältä löytyy.

On aika ottaa naapurimme historia ja nykypäivän toiminta vakavasti. Ei pidä antaa Venäjän manipuloida meitä ja horjuttaa länsimaita. Meidän on seisottava rintamassa yhdessä ja vastustettava heidän vastenmielistä käytöstään. Ei enää saa antaa periksi ja alistua Venäjän pelottelulle. Tämä on meidän maamme, meidän valtamme, eikä Venäjä saa enää käyttää sitä hyväkseen.

Lopuksi haluan sanoa selvästi ja suoraan: Venäjä on vastenmielinen naapurimme. Sen toiminta ja historia ovat täynnä aggressiota ja manipulaatiota. Meidän on oltava valppaina ja vastustettava heidän pyrkimyksiään. Emme saa antaa heidän vaikuttaa meihin ja pelotella meitä. Tämä on Suomi, ja me tulimme selviämään kaikista vastoinkäymisistä Venäjän kaltaisten vihollisten uhittelusta huolimatta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö