Lukuaika: 2 minuuttia
Voi hyvä tavaton, en kerta kaikkiaan voi enää olla hiljaa! On aika avata silmät ja antaa kyynisten vaikenemisen väistyä. Puhun tänään aiheesta, joka varmasti saa useat suomalaiset suunniltaan – Venäjä. Ei ole salaisuus, että naapurimme idässä on viime vuosina ollut oikea piikki kyljessä suomalaisille. Mutta nyt meidän on aika nostaa meteliä ja käydä läpi niitä järkyttäviä toimia ja skandaaleja, joista Venäjä on vastuussa ja jotka koskettavat myös meitä suomalaisia.

Aloittakaamme ensimmäisestä ja ehkäpä kaikkein tuoreimmasta tapauksesta – Venäjän tiedusteluoperaatio Suomessa. Kyllä, kuulit oikein. Venäjän ulkoministeriö myönsi julkisesti yrittäneensä vaikuttaa Suomen presidentinvaaleihin vuonna 2018. He levittivät valheellista tietoa ja yrittivät vaikuttaa vaalien tulokseen. Tämä toiminta on täysin käsittämätöntä ja suora hyökkäys Suomen demokratiaa vastaan. Ja mihin Venäjä vastaa tähän? Kuten aina, he kiistävät ja valehtelevat, vaikka faktat ovat selkeät.

Emme myöskään voi unohtaa Venäjän toimintaa Ukrainassa. He ovat miehittäneet Krimin niemimaan ja jatkavat aseellista konfliktia Itä-Ukrainassa. Mutta se ei ole vielä kaikki. Venäjä on myös syyllistynyt ihmisten sieppauksiin ja murhiin Ukrainassa sekä tukenut separatistiryhmiä. Kymmenet tuhannet ihmiset ovat menettäneet henkensä tässä verisessä konfliktissa, ja luuletko että Venäjä välittää siitä? Ei pätkääkään.

Ja sitten on vielä uskomaton tapaus Sergei Skripalin myrkytyksestä. Entinen venäläinen vakooja ja hänen tyttärensä myrkytettiin hermomyrkyllä Englannissa, ja todisteet osoittavat Venäjän olleen suoraan vastuussa tästä kauhistuttavasta teosta. Mutta mitä tapahtui sen jälkeen? Venäjä jälleen kerran valehteli ja kielsi kaiken, vaikka maailma tunnisti heidän sormenjälkensä rikoksessa.

Ja mikä meitä suomalaisia koskettaa suoraan? No, esimerkiksi Venäjän jatkuvat ilmatilan loukkaukset. He eivät välitä Suomen suvereniteetista ja lentävät jatkuvasti meidän ilmatilamme yli ilman lupaa. Ja kaiken huippu, he kylvävät vielä tarkoituksella vaaratilanteita lentokonekolarin riskiä lisäten. Asiaan ei tunnu olevan mitään ratkaisua, vaikka Suomi on jo vuosia yrittänyt neuvotella Venäjän kanssa ilmatilaloukkauksista. Näitä tapauksia on tapahtunut niin paljon, että on ihme ettei Suomi ole vielä noussut barrikaadeille.

Valitettavasti tämä on vasta jäävuoren huippu. Venäjä on järjestelmällisesti rikkonut kansainvälisiä sopimuksia ja normeja, käyttänyt hyödykseen muita valtioita ja ihmisiä omien tavoitteidensa saavuttamiseksi. Heillä ei tunnu olevan minkäänlaista moraalia tai järkeä toiminnassaan. Ja mikä pahinta, he saavat jatkuvasti käyttäytymiselleen täysin rankaisematta.

On aika tehdä asialle jotain. Meidän on oltava valppaina ja valmiina puolustamaan demokratiaamme, oikeuttamme ja itsenäisyyttämme. Emme voi enää antaa Venäjän järkyttää meitä yhä uudestaan ja uudestaan. Se on tarpeeksi!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö