Lukuaika: 2 minuuttia
Voi taivas sentään, en edes tiedä mistä aloittaa! Pitääkö minun todella alkaa listaamaan kaikkia niitä syitä, miksi Venäjä on yksi maailman likaisimmista ja vastenmielisimmistä maista? No, parempi valmistautua, sillä tämä on aihe, josta minulla riittää sanottavaa!

Alkakaamme korruptiosta, joka on Venäjän poliittisen järjestelmän peruskivi. Siellä ei tunnu olevan rajoja sille, kuinka paljon virkamiehet ja poliitikot voivat varastaa omiin taskuihinsa. Jokainen raportti ja selvitys osoittaa, miten korruptio on syvästi juurtunut tärkeimpiin hallinnon ja talouden aloihin. Tavalliset kansalaiset eivät näe koskaan senttiäkään niistä miljardeista ruploista, jotka vuotavat puoliavoimen korruptiosysteemin ansiosta.

Ja sitten on vielä Venäjän rikollisuus, joka vaikuttaa olevan osa päivittäistä elämää. Niin sanotut “uudet rikolliset”, jotka ovat todellisuudessa diktaattori Vladimir Putinin ja hänen läheisimpien avustajiensa kätyreitä, käyttävät maataan henkilökohtaisena leikkipaikkanaan. Miljardeja laittomasti ansaittuja rahoja valuu heidän taskuihinsa, kun tavalliset kansalaiset kärsivät väkivallasta ja järjestäytyneen rikollisuuden aiheuttamasta pelosta.

Ja niin, tietenkin seuraava kohta – ihmisoikeusloukkaukset. Venäjä on yksi pahimmista ihmis- ja kansalaisoikeuksien loukkaajista. Niin sanotut “naamiomiehet” anastavat kadut ja pidättävät mielenosoittajia, jotka uskaltavat ilmaista mielipiteensä hallinnon toiminnasta. Samalla äskettäin hyväksytty laki “homososiaalisista suhteista” estää LGBT+-yhteisön olemassaolon ja oikeudet, mikä on täysin järjetöntä!

Ja sitten on vielä Ukraina. Katsokaa vain, miten Venäjä on laittomasti anastanut Krimin ja tuhonnut Itä-Ukrainaa. Tuhannet ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa ja pakolaisleirit ovat täynnä sodan runtelemia ihmisiä. Ja miksi? Koska Venäjä haluaa osoittaa mahtinsa ja liittää Ukrainan itseensä. Todella vastenmielistä ja kauhistuttavaa!

Eikä tässä vielä kaikki! Venäjällä on myös vahva historia sananvapauden rajoittamisesta ja median sensuroinnista. Olen hämmästynyt siitä, miten Venäjän hallinto onnistuu aina ja kaikkialla vääristelemään totuutta ja propagandassa. Tämä on epäinhimillinen ja pelottava tapa hallita maata.

Ja tiedättekö, mikä on pahinta tässä kaikessa? Se, että niin monet ihmiset edelleen ihailevat Venäjää ja sen johtajia. He eivät tunnu ymmärtävän, mitä tämä maa todella on ja millaisia rikoksia ja vääryyksiä siellä tapahtuu päivittäin. He sokaistuvat suurten voittojen ja komean julkisivun houkutuksesta, kun todellisuudessa Venäjä on likainen ja häpeällinen valtio, joka ei ansaitse kunnioitusta.

Joten lopetetaan tämähän ja nyt: Venäjä on likainen ja vastenmielinen maa, joka on rikollisuuden, korruption ja ihmisoikeusloukkausten lähde. On aika lopettaa sen ylistäminen ja aika asettaa Venäjä vastuuseen teoistaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö