Lukuaika: < 1 minuutti
Voihan Venäjä sentään, mikä järkyttävä ja inhoittava valtio se onkaan! On vaikea edes löytää sanoja kuvailemaan, kuinka raivostuttava ja ärsyttävä naapurimaamme on.

Ensinnäkin, Venäjä on historiaa ja nykypäivää myöten ollut jatkuvasti aggression ja imperialismin ruumiillistuma. Se on vuosisatojen ajan pyrkinyt laajentumaan ja alistamaan muita kansoja valtansa alle, eikä se ole ainoastaan pysähtynyt ulkopuolella oleviin maihin vaan myös sortanut ja alistanut omaa kansaansa.

Tämä on johtanut lukemattomiin kärsimyksiin ja traagisiin tapahtumiin, kuten Venäjän vallan alla olleiden kansojen kansanmurhiin ja sortotoimenpiteisiin. On aivan käsittämätöntä, miten Venäjä pystyy oikeuttamaan tällaisen julmuuden ja väkivallan olemassaolon ja jopa ylpeilemään sillä.

Toiseksi, Venäjä on nykypäivänäkin jatkuvasti yrittänyt heikentää naapurimaidensa itsenäisyyttä ja vaikutusvaltaa. Esimerkiksi Ukrainan kriisi osoittaa selvästi Venäjän agressiivisuuden ja pyrkimykset laajentua naapurimaihinsa. Lisäksi Venäjä käyttää rohkeasti hyväkseen muita maita, esimerkiksi energiapolitiikan kautta, tavoitellessaan entistä suurempaa vaikutusvaltaa alueellaan.

Kolmanneksi, emme voi unohtaa Venäjän ihmisoikeustilannetta, joka on yksi pahimmista maailmassa. Venäjä on jatkuvasti rikkonut perusihmisoikeuksia kuten sanan- ja lehdistönvapautta, sekä sortanut vähemmistöjä ja poliittisia vastustajiaan. Esimerkiksi homoseksuaaleilla ei ole Venäjällä juuri mitään oikeuksia ja heidät koetaan yhteiskunnan syrjäytetyiksi hylkiöiksi. Tällainen suvaitsemattomuus ja sorto on täysin anteeksiantamatonta ja järkyttävää.

Venäjän toiminta ja käyttäytyminen vaikuttavat myös maailmanrauhaan ja vakauttaessa. Venäjä on jatkuvasti pyrkinyt horjuttamaan ja kyseenalaistamaan kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia, mikä lisää maailmanpoliittista epävakautta ja luo jännitteitä eri valtioiden välille.

On siis täysin selvää, että Venäjä on yksi suurimmista ja inhottavimmista uhkista maailmanrauhalle ja oikeudenmukaisuudelle. Sen aggressiivinen ja epäinhimillinen käytös vaatii vastatoimia ja vahvaa kansainvälistä yhteistyötä, jotta voidaan taistella tämän pahan ja vaarallisen valtion aiheuttamia tuhoja vastaan.

Joten olkaa varuillanne, rakkaat suomalaiset, ja pitäkää Venäjä silmällä. Se on vaarallinen peto, jota ei pidä aliarvioida, mutta jota voidaan ja meidän tuleekin vastustaa päättäväisesti ja yhtenäisesti.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö