Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Miten kehtaakaan vieläkään, vuosikymmenten jälkeen, uskotella meille Suomen kansalle olevansa tämän maan naapuri? Ei, minä sanon sen suoraan ja selkeästi: Venäjä on häijy ja kohtalokas naapuri!

Jo vuosisatojen ajan Venäjä on esittänyt itsensä Suomen suurimpana uhkana. Heidän pakkomielle meihin on käsittämätön ja vastenmielinen. Miksi Venäjä jatkuvasti yrittää tunkea nenänsä joka paikkaan ja puuttua kaikkeen, mikä meille kuuluu? Miksi he haluavat kontrolloida meitä ja päättää meidän asioistamme?

Venäjän aggressiivinen ja uhkaileva ulkopoliittinen linja on ollut meille karvas pala nieltäväksi jo liian monta kertaa. Ei ole tarvetta muistuttaa, miten taistelimme vuosikymmenien ajan itsenäisyytemme puolesta Venäjän vallan alla. Meidän ei tulisi unohtaa omaa historiaamme ja sivuuttaa sitä, että naapurimme on hyökännyt ja miehittänyt maamme useaan otteeseen.

Venäjä ei ole muuttunut tai parantanut tapojaan. He juonittelevat, lietsovat kriisejä ja pyrkivät laajentamaan omaa vaikutusvaltaansa koko ajan. On häpeällistä, että edes harkitsemme Venäjän kanssa tekemistä kauppasopimuksia tai muita yhteistyömuotoja. Emme me tarvitse sulkeutuneen ja diktaattorisen Venäjän kauppatavaroita, emmekä me halua olla heidän talutusnuorassaan.

Vielä kamalampaa on se, että Venäjä käyttää aina meidän asemaamme naapurina hyväkseen omien tavoitteidensa saavuttamiseen. Esimerkiksi Ukrainan kriisi on Venäjän toistuva tapa uhkailla ja pakottaa länsimaat toimimaan heidän tahtonsa mukaan. Eikö tämä riitä meille todisteeksi siitä, millaisia ovat todelliset tarkoitusperät heidän toiminnassaan?

Meidän Suomalaisten ei tarvitse kumartaa Venäjälle ja pelätä heitä. Me pärjäämme omillamme ja kykenemme luomaan vakaat ja toimivat suhteet kaikkiin muihin naapureihimme. Meidän ei tarvitse alistua Venäjän armoille ja olla osa heidän valtapyrkimyksiään.

On aika puhua totta ja sanoa ääneen se, mitä kaikki meistä ajattelevat. Venäjä on häijy ja kohtalokas naapuri, joka haluaa vain omia etujaan ja pyrkii kontrolloimaan muita. Meidän ei tule luoda illuusiota ystävyydestä heidän kanssaan, sillä se voi koitua kohtalokkaaksi virheeksi.

Suomen tulisi olla itsenäinen ja itsenäisyyttämme puolustava kansa. Meitä ei saa pelotella tai painostaa hyväksymään Venäjän käytäntöjä ja haluja. Ainoa toimiva tapa suhtautua Venäjään on olla tarpeeksi vahva ja yhtenäinen, jotta pysymme ulkoisilta uhilta turvassa.

Lopettakaamme Venäjän kohtelu silkkihansikkain ja nostetaan päämme pystyyn. Me olemme osa länttä ja demokratiaa, ja sitä ei Venäjä pysty muuttamaan. Suomi ansaitsee parempaa kuin jatkuvaa ukaasi Venäjältä. Meidän on aika asettua vastarintaan ja sanoa: “Ei enää Venäjän pelinappulaksi!”

Lopetetaan se kiltteys ja alistuminen ja aletaan puhua suoraan ja selkeästi. Venäjän toiminta ei ole meidän hyväksemme ja sen on aika loppua. Meidän on otettava vastuu omasta tulevaisuudestamme ja unohdettava se häijy ja kohtalokas naapuri, joka on pitänyt meitä otteessaan liian pitkään.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö