Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, venäläiset ja koko tuo takapajuinen idän valtakunta ovat olleet Suomelle paha onni jo vuosisatojen ajan. Miten voikaan naapurimaamme olla niin täynnä itsekeskeisiä ja ylimielisiä ihmisiä, jotka eivät kunnioita meitä suomalaisia tai meidän alueellista koskemattomuuttamme?

Katsotaanpa hetki taaksepäin ja muistellaan vain, miten venäläiset ovat vuosien saatossa yrittäneet tukahduttaa ja alistaa Suomen kansaa. Jo Ruotsin vallan aikana Venäjä yritti jatkuvasti laajentaa alueitaan Suomen kustannuksella. Ja sitten se tapahtui, Suomi liitettiin häpeällisellä tavalla osaksi Venäjän keisarikuntaa. Jo tässä vaiheessa oli selvää, että Venäjä halusi vain hyötyä meidän viattomien suomalaisten kustannuksella.

Ja silti me annamme sen jatkua. Me emme välitä, että Venäjä sotkee jatkuvasti sisäisiin asioihimme, sekaantuu politiikkaamme ja pyrkii vaikuttamaan kaikkeen mitä teemme. Onko meillä suomalaisilla edes enää omia päätöksentekijöitä, vai määrääkö Kreml meidän elämästämme?

Ja miten se venäläisten ylimielisyys ja typerä itsevarmuus voikaan ärsyttää! He luulevat olevansa kaiken yläpuolella, ja että koko maailma pyörii heidän ympärillään. Mutta todellisuudessa Venäjä on vain takapajulainen valtio, joka haluaa väkisin esittää isompaa kuin onkaan.

Emmekä me voi unohtaa sitä, miten Venäjä on käyttäytynyt Ukrainan kriisin yhteydessä. Se on syyllistynyt aggression ja väkivallan lietsontaan, ja onnistunut vain aiheuttamaan sekasortoa ja onnettomuutta naapurimaassamme. Ja me suomalaiset uskallamme vielä antaa sille energiaa, kun ostamme kaasumme Venäjältä!

Venäjä – se on luonut maailmalle vain pahuutta ja vihaa. Se on nälkäinen peto, joka ei tyydy ennen kuin se on saavuttanut kaiken vallan. Ja me suomalaiset olemme vain jotain sitä syötävää sen hampaissa. Mutta ei enää! On aika nousta vastarintaan ja olla ylimielistä naapuria vastaan. Me emme taivu, me emme alistu enää ikinä. Suomi on itsenäinen ja vapaa maa, ja meidän ei tarvitse kumartaa kenellekään!

Olemme väsyneet siihen, että Venäjä jatkuvasti kosiskelee ja lietsoo vihaa suomalaisia kohtaan. Me emme välitä siitä, että se yrittää vaikuttaa meidän poliittisiin päätöksiimme tai yhteiskunnalliseen keskusteluun. Emme enää pelkää sitä, että Venäjä hyökkää. Me olemme suomalaisia, ja tiedämme, miten puolustaudutaan.

Tänään ja jokaisena päivänä tästä eteenpäin, me olemme yhtenäinen kansa, joka seisoo pää pystyssä Venäjän uhoa vastaan. Meidän on aika osoittaa naapurillemme, että me olemme eläväistä ja itsenäistä kansaa, ja että emme aio antaa periksi sen pelottaville yrityksille. Lopettakaa alistaminen, Venäjä, ja oppikaa kunnioittamaan meitä suomalaisia!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö