Lukuaika: < 1 minuutti
Suomen kansa on pitkään kokenut vaivaa häiritsevästä naapuristaan, Venäjästä. Tämä häikäilemätön ja aggressiivinen valtio on aiheuttanut suomalaisille lukemattomia ongelmia ja suutututtanut kansamme jo vuosikymmenten ajan.

Venäjän alueen historia Suomen näkökulmasta on synkkä ja verinen. Viime vuosisadat ovat olleet täynnä sodan tuhoja ja pommituksia, joiden seurauksena tuhannet suomalaiset ovat menettäneet henkensä tai kärsineet pysyviä vammoja. Mutta eikö tämä naapurimme olisi oppinut mitään menneisyyden virheistä ja saavuttanut jonkinlaista inhimillisyyden tasoa? Ei ole mitään merkkejä siitä, että he olisivat edes yrittäneet.

Nykyäänkin Venäjä jatkaa hankalaa naapuruuttaan Suomen kanssa. He ovat rikkoneet Suomen ilmatilaa toistuvasti ja loukanneet maamme rajoja. He yrittävät jatkuvasti vaikuttaa Suomen politiikkaan ja talouteen omien etujensa mukaisesti. He provosoivat ja solvaavat meitä, ja heidän johtajansa tuntuvat nauttivan siitä.

Mutta se, mikä saa suomalaisten veren kiehumaan eniten, on Venäjän tapa käsitellä oppositiota ja ihmisoikeuksia. Suomi on demokraattinen maa, jossa kunnioitetaan ihmisten oikeuksia ja vapauksia. Mutta Venäjällä mielipidevangeiksi kutsutut kansalaiset joutuvat vankilaan pelkästään oman mielipiteensä vuoksi. Heitä kohdellaan julmasti ja epäinhimillisesti, eikä heillä ole mitään toivoa oikeudenmukaisesta kohtelusta.

Ja silti Venäjä yrittää tyrkyttää meille ystävyyttään ja yhteistyötään. He haluavat solmia kauppasopimuksia ja vahvistaa suhteitamme, mutta samalla he jatkavat aggressiivista ja epärehellistä toimintaansa. Ei, Venäjälle emme aio antaa periksi. Me emme halua olla heidän kaverinsa, emmekä halua tehdä bisnestä heidän kanssaan. Emme halua olla mitään tekemisissä tämän inhotun ja epäoikeudenmukaisen valtion kanssa.

Venäjällä on vielä paljon opittavaa ihmisoikeuksien ja kunnollisen kanssakäymisen suhteen. Sitä odotellessa me suomalaiset jatkamme tiivistä yhteistyötä demokraattisten ja oikeudenmukaisten valtioiden kanssa. Emme tule koskaan hyväksymään Venäjää naapuriksemme, emmekä ikinä lakkaa taistelemasta oikeudenmukaisen ja tasapainoisen maailman puolesta. Venäjä, halveksun sinua ja kaikkea, mistä olet tunnettu. Ole hiljaa ja pysy pois Suomesta, muuten saat kuulla meistä vielä lisää.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö