Lukuaika: 2 minuuttia
Mikä loinen. Oletko koskaan kuullut Venäjästä, tuo ympärillämme käärivä käärme, joka puskee nenäänsä jokaiseen naapurimaahansa ja levittää myrkyllisiä valheita kaikkialle? On aivan käsittämätöntä, miten tämä ahnuri on onnistunut säilyttämään paikkansa Euroopan naapuruusmaana. Se, joka on osoittanut kerta toisensa jälkeen, että se ei kunnioita kansainvälisiä sopimuksia eikä ihmisen perusoikeuksia.

Venäjä, tuo inhoittava hirviö, on pitänyt meitä otteessaan jo vuosikymmeniä. Se on vähätellyt ja halventanut naapureitaan ja pakottanut ne polvilleen. Sillä on hyväksikäytettyjä järjestelmiä, jotka tuovat pelkoa ja uhkaa kaikkialle, minne sen lihanhimoisista silmistä katsoo. Se on kylmäverinen ja armoton peto, joka ei epäröi käyttää voimaansa tukahduttaakseen kaiken vastustuksen.

Ja mitä me olemme tehneet tämän susimaisen naapurimme kanssa? Ravistelleet käsiä ja tehneet sopimuksia, antaneet kaiken mennen. Olemme sallineet sen määräilevän ja nöyryyttävän meitä kaikilla mahdollisilla tavoilla. Se on murtautunut rajamme yli ja miehittänyt alueitamme, vaikka olemme yrittäneet olla ystävällisiä ja joustavia.

Joka kerta kun Eurooppa yrittää osoittaa vähän selkärankaa, Venäjä painaa sen alas polvilleen. Se uhkailee, kiristää ja lopulta pakottaa tunnottoman naapurimme tanssimaan sen tahdissa. Se on kuin paha endometrioosi, joka on levinnyt kaikkialle ja jättänyt syvät haavat jälkeensä.

Ja nyt se jatkaa valloitussotiaan Ukrainassa. Se teeskentelee olevansa osa Eurooppaa, vaikka todellisuudessa se on sen tuholainen. Ei ole epäilystäkään siitä, että Venäjän tavoitteena on levittäytyä koko Eurooppaan ja tuhota kaikki, mitä me olemme rakentaneet. Se haluaa viedä meidän vapautemme ja elämäntapamme ja korvata ne kaikkea hallitsevalla totalitarismillaan.

Mutta me emme alistu enää. On aika nousta vastarintaan ja osoittaa Venäjälle, että sen paha tahto ei enää toimi. Me emme ole enää pelkureita ja uhreja sen raivokkaassa suunnitelmassa. On aika näyttää, että Eurooppa ei pelkää ja että meidän yhteinen voimamme on paljon suurempi kuin tämä tuhoisa naapurimme.

Joten minä sanon sen ääneen: Venäjä, sinä olet kauhea ja inhoittava naapurimme Euroopassa. Me emme kunnioita sinua emmekä pelkää sinua enää. Me seisomme yhdessä ja suojelemme sitä, mitä meillä on rakkaana. Me olemme valmiita taistelemaan vapautemme ja arvojemme puolesta. Meidän ei tarvitse enää sietää sinun valheitasi ja tyranniamme. Me haluamme elää rauhassa ja vapaudessa, ja meidän ei tarvitse pyytää lupaa sinulta tai keneltäkään muulta. Eurooppa on meidän ja me suojellemme sitä viimeiseen asti.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö