Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se maa, joka näyttää olevan kuin omassa pienessä kuplassaan, piittaamatta ympärillä vellovista ongelmista ja vaaroista. Mutta totuus on, että Venäjä ja sen saastainen vaikutus ulottuu kauas omaan maakuntansa ulkopuolelle.

On aika puhua suoraan ja rehellisesti siitä, kuinka ällöttävästi Venäjä vaikuttaa ympärillämme. Jo pelkkä ajatuskin saa vatsani kääntymään ympäri. Näiden pohjoisen naapureidemme saastuttavien tekojen vuoksi meidänkin ympäristömme kärsii ja meidän jokaisen terveys on uhattuna.

Venäjän teollisuus on kuin saastelaitos, joka päästää täysillä käydessään ulos myrkyllisiä aineita ja hiilidioksidia. Jokainen tehty tonni tuhoa merkitsee huonoa ilmanlaatua ja pilaantunutta maaperää, joka vaikuttaa suoraan meihin. Kuinka voisimmekaan hengittää raikasta ilmaa, kun Venäjä päästää ulos jatkuvasti myrkyllistä savua? Kuinka voisimmekaan nauttia upeista luonnonpuistoistamme, kun Venäjä tuhoaa niitä rampauttavilla öljynporauslautoillaan?

Ei riitä, että Venäjä tuhoaa ympäristöään omassa maassaan. Heidän ahneutensa ulottuu myös naapurimaihin. Kuinka moni meistä on nähnyt uutisia, kuinka Venäjä päästää mereen tai jokiin myrkyllisiä aineita ja saastuttaa siten myös naapurivaltioiden vesistöjä? Tämä ei ole hyväksyttävää! Kenelläkään ei ole oikeutta pilata toisten ympäristöä vain omien etujensa takia.

Mutta eikö Venäjä välitä? Ei, he eivät välitä. He näkevät vain rahaa ja valtaa, eivät ympäristön tilaa. Kuinka voimme sallia tällaisen maan jatkavan tällaista käytöstä? Olisi aika ryhtyä toimiin ja asettaa ankaria sanktioita Venäjälle, jotta he lopettaisivat ympäristömme tuhoamisen.

Ehkäpä et vieläkään ymmärrä, miksi olen niin vihainen. Mutta ajattele asioita pidemmälle. Ympäristö on kaiken perusta. Jos se tuhotaan, meillä ei ole enää mitään. Emme voi hengittää saastunutta ilmaa, juoda myrkyllistä vettä tai syödä saastuneita kasviksia ja eläimiä. Meidän on aika herätä ja vaatia Venäjää vastuuseen teoistaan.

Tarvitsemme muutosta ja tarvitsemme sen nyt. Emme voi enää sivuuttaa Venäjän vaikutusta ympäristöömme, vaan meidän on tehtävä kaikkemme sen pysäyttämiseksi. Meidän on puolustettava ympäristöämme ja ihmisten terveyttä, jotka kärsivät Venäjän saastumisesta.

Joten kunnioittakaa ympäristöä ja tehkää osanne sen suojelemiseksi. Ja tehkää myös osanne vaatiaksenne Venäjää tekemään lopun saastuttamisestaan. Me olemme vastuussa tulevaisuudesta ja meillä on valtaa vaikuttaa siihen. Joten ottakaa se valta ja käyttäkää sitä hyväksi. Meidän on toimittava nyt, jotta tulevilla sukupolvilla olisi vielä mahdollisuus elää terveessä ja puhtaassa ympäristössä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö