Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Pahis, konnakansakunta, maailman kirous. Länsinaapurimme, joka on jatkuvasti aiheuttamassa harmia ja levittämässä pahaa maailmassa. Kuka on koskaan halunnut olla tekemisissä tämän vastenmielisen naapurin kanssa?

Venäjä on kuin sietämätön, piipittävä naapurin koira, joka haukkuu jatkuvasti ja tunkee nenäänsä jokaiseen asiaan. Se ei välitä kansainvälisistä sopimuksista eikä kansainvälisestä yhteisöstä, vaan toimii aina omien etujensa mukaan. Se on kuin kakaramainen ruinaaja, joka vaatii jatkuvasti enemmän ja enemmän, uhkaillen ja pelotellen muita.

Venäjä ei kunnioita muiden kansojen itsemääräämisoikeutta eikä ihmisoikeuksia. Se polkee jalkoihinsa demokratian ja oikeusvaltion periaatteet ja pyrkii levittämään diktatuuria ja korruptiota naapureihinsa ja kauemmas. Onko mikään naapurimaa enää turvassa Venäjän invaasioilta ja manipulaatiolta?

Ja mitä tekee Venäjä? Se puhuu rauhasta ja hyvästä naapuruudesta, mutta samalla valmistelee salassa sotilaallista voimannäyttöä ja šantaasia ympäri maailman. Se hyökkää Ukrainaan ja Georgian alueille ja tukkii diplomaattisia suhteita lännen kanssa, pönkittäen samalla nationalistista propagandaa kansallismediaansa.

Kremlissä suunnitellaan strategioita, joilla horjutetaan länteen kuuluvia demokratioita ja pyritään vaikuttamaan vaaleihin ympäri maailmaa. Mitään keinoa ei kaihdeta, vaikka kyseessä olisi vaikka väkivaltainen kemiallisten aseiden käyttö Britannian pääkaupungilla. Syyllisenä pidetään aina muita, mikäli syylliseksi paljastutaan.

Venäjä ei ole ystävämme. Se on vain suuri, aggressiivinen ja vaarallinen naapuri, jonka kanssa me joudumme tulisesti torjumaan kaikkia erilaisia uhkia ja häiriköintiä. Se on vihollinen, joka tunnustaa ainoastaan voiman kieltä. Onko sillä minkäänlaista kunnioitusta muuta kuin omaa etuaan ja ylivaltaansa kohtaan?

Vain Venäjä osaa pilkata, vääristää ja väheksyä kaikkia ihmisoikeuksia ja demokraattisia oikeuksia. Sen on mahdotonta toimia rauhanomaisesti ja oikeudenmukaisesti. Sen toiminta on aina itsekästä ja vaarallista kansainväliselle yhteisölle.

Venäjä, maailman vastenmielisin naapuri, jota toivottavasti ei tarvitse pitää naapurina pitkään. Mutta kun sen astutaan ulos ovesta, joudutaan ehkä tappelemaan niin kauan kuin tarvitaan. Kaikki sen aggressiivisuudet ja uhkaavat toimet on torjuttava, jotta järjestys ja demokratia voivat säilyä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö