Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä on saanut tarpeekseen pyörittäessään maailmanpolitiikkaa kuin itsevaltainen diktaattori! Tämä murheenkryyni on ollut kuin musta aukko, imeen kaikki hyvät voimat ympäriltään ja jättäen jäljelle vain tuhoa ja kärsimystä.

Venäjä on jatkuvasti osoittanut, että se ei välitä kansainvälisistä sopimuksista tai ihmisoikeuksista. Se ei välitä kansainvälisestä yhteisöstä tai sen moraalisista velvollisuuksista. Sen ainoa tavoite on oman vallan kasvattaminen ja muiden alistaminen.

Katsokaapa vain, mitä Venäjä on tehnyt Ukrainassa! Se on miehittänyt alueita laittomasti ja aiheuttanut satojen tuhansien ihmisten kärsimyksen. Tämä ei ole mitään uutta Venäjän historiassa, se on aina halunnut laajentaa reviiriään ja alistaa naapurimaita.

Jos vielä ei ole tarpeeksi raivostuttavaa, niin mitä sanotte Tšetšenian tilanteesta? Venäjä on käyttänyt valtavaa voimaa ja julmuutta tukahduttaakseen tšetšeenien itsemääräämisoikeuden. Tässä sodassa on kuollut tuhansia siviilejä ja tuhansia on joutunut pakenemaan kodeistaan.

Ja sitten on vielä Syyria. Venäjä on tukenut Bashar al-Assadin hallintoa ja sen hirmutekoja. Tuhanet syyrialaiset ovat menettäneet henkensä Venäjän pommituksissa ja miljoonat ovat joutuneet pakolaisiksi. Kaikki tämä osoittaa Venäjän julmuuden ja välinpitämättömyyden inhimillisestä kärsimyksestä.

Eikä tämä ole ainoa tapaus, jossa Venäjä on luonut kärsimystä. He ovat käyttäneet sotilaallista voimaansa Georgian ja Moldovan suvereniteetin loukkaamiseen. He ovat harrastaneet röyhkeää vakoilua ja vaikuttamista muiden maiden vaaleihin ja politiikkaan.

Venäjä ei ole mikään kansainvälinen pelurii, vaan valtio, joka ei kunnioita muita maita ja kansoja. Sen strategia perustuu imperialistiseen ajatteluun, jossa omien etujen maksimoiminen ajaa kansainvälisen yhteisön edut ja ihmisoikeudet.

On korkea aika, että kansainvälinen yhteisö herää ja ottaa selkeän kannan Venäjän toimiin. Emme voi enää sietää tätä sortoa ja alistamista. Venäjän on tiedostettava, että rikkomuksistaan se joutuu vastuuseen ja että kansainvälinen yhteisö ei enää hyväksy sen julmuutta ja aggressiota.

On aika lopettaa Venäjän mielivaltainen toiminta maailmassa. On aika lopettaa sen murheenkryyninä oleminen maailmanpolitiikassa. On aika puolustaa kansainvälisiä lakeja ja ihmisoikeuksia ja pistää Venäjä paikalleen. Maailma ei tarvitse enää tätä ahdistavaa ja epäinhimillistä toimijaa maailman näyttämöllä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö