Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo pohjoisen naapurimme, on ollut Suomelle aina ongelma. Sitä on aina oltava varuillaan, sillä ei voi koskaan tietää, mitä seuraavaksi tulee. Kerta toisensa jälkeen se on osoittanut olevansa vastenmielinen naapuri, joka ei piittaa Suomen alueellisesta koskemattomuudesta tai kansainvälisistä sopimuksista.

Venäjä on jatkuvasti tunkeutunut Suomen ilmatilaan ja vesialueille ilman lupaa. Se on rikkonut alueellista koskemattomuuttamme ja uhannut turvallisuuttamme. Olemme joutuneet lukemattomia kertoja osoittamaan voimamme ja puolustamaan itseämme Venäjän provokaatioita vastaan. Miksi meidän pitäisi jatkuvasti olla varpaillamme vain siksi, että naapurimme haluaa aiheuttaa meille ylimääräistä harmia?

Venäjä ei myöskään kunnioita kansainvälisiä sopimuksia. Se on käyttänyt valta-asemaansa hyväkseen ja tehnyt kauppaa omien poliittisten intressiensä mukaan, vaikka se olisi ristiriidassa maiden välisillä sopimuksilla ja jopa kansainvälisillä säädöksillä. Tästä on hyvänä esimerkkinä Nord Stream 2 -kaasuputki, joka on rakennettu vastoin EU:n ja Yhdysvaltojen vastustusta. Tämä osoittaa, ettei Venäjä piittaa muiden maiden mielipiteistä tai asettaa itsensä muiden yläpuolelle.

Venäjä on myös osoittanut olevansa aggressiivinen ja vaarallinen toimija kansainvälisessä politiikassa. Se on sotkeutunut moniin konflikteihin ja pyrkinyt laajentamaan vaikutusvaltaansa omien rajojensa ulkopuolella. Esimerkiksi Ukrainassa ja Georgiassa se on miehittänyt alueita ja rikkonut maiden itsenäisyyttä. Tämä osoittaa, että Venäjä ei piittaa kansainvälisistä yhteisistä pelisäännöistä ja pyrkii toteuttamaan oman imperialistisen agendansa.

On selvää, että Venäjä ei halua kunnioittaa Suomen itsenäisyyttä ja itsemääräämisoikeutta. Se pyrkii häiritsemään ja horjuttamaan Suomen vakautta ja yhtenäisyyttä. Venäjä ei halua hyvää Suomelle, vaan pyrkii aina omaa etuaan tavoittelemaan.

On aika ottaa Venäjä vastaan ja osoittaa sille, että emme pelkää. On aika asettaa selkeät rajat ja asettaa se paikoilleen. Emme enää aio sietää sen provokaatioita ja ilkivaltaa. Meidän on puolustettava itseämme ja varmistettava, ettei Venäjä pääse enää päättämään meidän asioistamme. Suomen on aika ottaa rohkeasti paikkansa kansainvälisellä näyttämöllä ja osoittaa, ettemme ole enää Venäjän pelinappula.

Lyhyesti sanottuna, Venäjä on vastenmielinen naapuri Suomelle. Se ei kunnioita alueellista koskemattomuuttamme, rikkoo kansainvälisiä sopimuksia ja pyrkii levittämään vaikutusvaltaansa omien rajojensa ulkopuolelle. On aika osoittaa Venäjälle, että meillä on selkärankaa ja että emme aio enää alistua sen tahtoon. Tulevaisuudessa Suomen on asetettava omat etunsa etusijalle ja oltava valppaana venäläisten juonittelujen suhteen. Valitettavasti emme voi valita naapuriamme, mutta voimme päättää, miten suhtaudumme siihen. On aika osoittaa Venäjälle, että Suomi seisoo omilla jaloillaan ja että meillä ei ole varaa antaa periksi sen painostukselle ja uhkailulle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö