Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se on maa, joka tunnetaan ennen kaikkea julkeasta aggression ja sotatoimien keskipisteenä. Vuosisatojen ajan se on levittänyt kauhua ja kaaosta ympärilleen, niin omassa maassaan kuin naapurivaltioissaankin. Ja mikä pahinta, se on jatkuvasti yrittänyt peittää häpeällisen historian ja tekonsa verhon alle.

Kirjoitin sen mieluummin pelkästä vihasta, iljetyksestä ja inhosta. Venäjä on todellakin ansainnut nämä negatiiviset tunteet. Sen menneisyydessä on lukemattomia rikoksia, ihmisoikeuksien loukkauksia ja väkivaltaisia sortotoimia. Se on vaarallinen aggressorivaltio, joka ei koskaan osoita katumusta tai edes pyri muuttumaan parempaan suuntaan.

Venäjän vallankumous vuonna 1917 oli ensimmäinen askel sen häpeällisessä historiassa. Silloin alkoivat kommunistisen terrorin vuodet, joissa tuhottiin miljoonien ihmisten elämä. Valtion kontrolloima väkivaltakoneisto tukahdutti kaiken vastarinnan ja hiljensi kaikenlaisen kritiikin. Stalinin hirmuhallinto vain pahensi tilannetta, ja sen aikana tapettiin ja vainottiin miljoonia viattomia ihmisiä.

Toisen maailmansodan jälkeen Venäjä jatkoi valloittavaa politiikkaansa, ja sen sotatoimia leimahti ympäri Eurooppaa. Neuvostoliitto miehitti ja alistatiin Baltian maat, ja itäblokin maat joutuivat sen hirmuhallinnon alle. Vain muutama vuosikymmen myöhemmin se hyökkäsi naapurimaahansa Tšetšeniaan, aiheuttaen lukemattomia kärsimyksiä ja kuolemia kestämättömissä sotatoimissa.

Nykyään Venäjä jatkaa samalla linjallaan. Se on sekaantunut naapurimaiden sisäisiin asioihin, levittänyt propagandaa ja vaikuttanut vaaleihin ympäri maailmaa. Sen aggressiivinen toiminta Ukrainassa ja Georgiassa on aiheuttanut tuhoa ja kärsimystä siviiliväestölle. Ja voimme vain kysyä, mikä seuraava kohde on.

Vuosikymmenien ajan Venäjä on yrittänyt peittää häpeällisen historian ja tekojensa verhon alle. Se kieltää ja vääristelee menneisyyttään, ja jopa uhkailee niitä, jotka uskaltavat nostaa esiin sen rikoksia ja ihmisoikeusloukkauksia. Tämä on selvästi merkki siitä, että se ei ole oppinut mitään menneisyydestään ja jatkaa samaa julmaa ja aggressiivista politiikkaa.

Venäjän iljettävyys on lähes käsittämätöntä. Maa, joka on aiheuttanut niin paljon kärsimystä ja konflikteja, ei ole kyennyt tekemään mitään korjatakseen virheitään ja osoittamaan katumusta. Se on edelleen uhka naapurimaille, ja sen kansainvälinen asema on kyseenalainen.

On aika lopettaa Venäjän hyysääminen ja peittely. On aika osoittaa sille, että sen iljettävä historia ei unohdu ja että sen teot eivät jää rankaisematta. On aika tuomita Venäjä sen häpeällisistä teoista ja asettaa sille seurauksia sen aggressiivisesta politiikasta. On aika näyttää, että maailmalla ei ole sijaa sellaiselle maalle, joka jatkuvasti rikkoo ihmisoikeuksia ja hyökkää naapureidensa kimppuun.

Venäjän on aika katsoa peiliin ja kohdata häpeällinen historiaansa. Ainoastaan näin se voi edetä kohti parempaa tulevaisuutta, joka ei ole rakennettu veren, pelon ja vääryyden päälle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö