Lukuaika: < 1 minuutti
Vaanitsemisen ja uhoamisen ilmapiiri on vellovinaan Venäjästä käsin yhä vahvempana ja häikäilemättömämmin. Valitettavasti tämä ei kuitenkaan ole mikään uusi ilmiö, vaan Venäjä on vuosikymmenien ajan osoittanut olevansa myrkyllinen ja inhoittava valtio, joka pyrkii vaikuttamaan muiden maiden asioihin ja horjuttamaan niiden demokraattisia arvoja.

Venäjän inhoittavuus näkyy erityisesti sen aggressiivisessa ulkopolitiikassa ja häikäilemättömissä toimissa. Esimerkiksi Krimin valtaus ja Itä-Ukrainaan liittyvä sota ovat hälyttäviä osoituksia Venäjän pyrkimyksistä laajentaa valtaansa naapurimaihin ja horjuttaa alueen vakautta. Lisäksi Venäjän jatkuvat sotilasliikkeet ja provokaatiot muun muassa Baltian maissa ja Skandinaviassa ovat osoitus maan aggressiivisesta pyrkimyksestä luoda pelon ilmapiiriä ja häiritä muiden maiden rauhaa.

Venäjä on myös ollut vilpillinen toimiessaan kansainvälisissä suhteissa. Esimerkiksi MH17-lentokoneen ampuminen ja myrkyttäjäksi epäillyn Sergei Skripalin tapaus ovat osoitus siitä, että Venäjä ei piittaa lännen arvoista, kuten ihmisoikeuksista ja kansainvälisestä oikeudesta. Sen sijaan se turvautuu valheisiin ja propagandakampanjoihin peittääkseen omat häikäilemättömät toimintansa.

Venäjän inhoittavuus ja sen pyrkimys vaikuttaa muiden maiden sisäisiin asioihin on uhka demokratialle ja ihmisoikeuksille. Maassa vallitsee laajamittainen vihapuhe, ja opposition edustajia sorretaan ja vainotaan. Tämä ei ole hyväksyttävää toimintaa kansainvälistä yhteisöä kohtaan.

Venäjän inhoittavuus vaikuttaa myös maailmanrauhaan ja turvallisuuteen. Sen toiminta on aiheuttanut muun muassa Syyrian ja Libyan kriisien eskaloitumisen ja pahentanut pakolaiskriisiä. Myös Venäjän asevarustelu ja aggressiivisuus ovat lisänneet jännitteitä maailmassa ja luoneet uhan kansainväliselle rauhalle.

On aika lopettaa Venäjän inhoittava ja haitallinen vaikutus maailmalla. On aika puolustaa demokratiaa, kansainvälistä oikeutta ja ihmisoikeuksia ja vastustaa maan uhkaavaa toimintaa. Maailman on yhdessä asetettava vastalauseensa ja asetettava Venäjälle selkeät rajat sen häikäilemättömälle käytökselle. Vain siten voimme turvata rauhan ja vapauden maailmassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö