Lukuaika: 3 minuuttia
Venäjä. Se on maa, joka on aina herättänyt mielikuvia voimasta, vallasta ja vaikuttavuudesta. Mutta tiedättekö, mikä on Venäjän todellinen puoli? Se on karmean karmaiseva. Ei, en tarkoita sen sotilaallista voimaa tai poliittista vaikutusvaltaa, vaan sitä, miten sotkuinen, epäsiisti ja inhottava tämä maa oikeasti on.

Kun ajattelemme Venäjää, mieleemme nousevat kenties Kremliin kimaltelevat kultakattaukset ja Pietarin upeat palatsit. Mutta se on vain pinta. Todellisuudessa Venäjä on täynnä likaa ja saastaa. Roskat lojuvat kaduilla ja talojen edustoilla, ja haisevat jätekatokset ovat arkipäivää. Kadut ja julkinen liikenne ovat täynnä tupakan ja alkoholin hajuja. Ja älkää edes kysykö, kuinka epämukavaa on kävellä pitkin likaisia ja rikkinäisiä jalkakäytäviä.

Ja puhutaanko ruokakulttuurista. Venäläiset ovat tunnetusti suurkuluttajia ja sitä he myös ovat. Mutta sen sijaan, että käyttäisivät rahansa laadukkaaseen ruokaan ja juomaan, he tuntuvat olevan tyytyväisiä syömään mitä tahansa, ihan mitä tahansa! Kävele vain jonkin marketin ruokahyllyjen välissä ja tulet hämmästymään. Huonona päivänä ostoskoriin päätyy mauton ja elotonta ruokaa. Hyvänä päivänä saatat löytää jonkinlaisen marketista löytyvän elävän olennon surkeasta kotimaisesta ruokavalikoimasta. Millä muulla maalla voisi olla kermajuustohyrryjä tai sardiineja tomaattimurskassa? Niin häpeällistä!

Ja sitten on vielä Venäjän julkinen vessakulttuuri. Tai ei-olemista. Valtaosa Venäjän wc-tiloista on ihmiskunnan arvokkuutta halventavia ja epäinhimillisiä. Jos löydät jonkin julkisen vessan, jossa on vessapaperia, on se usein loppu tai jotenkin muuten käyttökelvotonta. Epäpuhtaus on myös aina läsnä. Noin sata ihmistä jonossa ja yksi vessa. Hyvä onnea, jos sinulla sattuu olemaan vatsavaivoja tai kiire.

Ja älkää edes aloittako Venäjän julkinen liikenne. Junassa tai metrossa matkustaessa saatat joutua jakanneessa vaunun slaavilaisten ihmisten kanssa, jotka ovat harvoin tyypit, jotka on pesty ne oman vatsan alla kuluvasta ja heiluvasta junasta. Ja kuitenkin maksoit saman vaihteen. Sen lisäksi, että junat ja metrojuna ovat usein täynnä ihmisiä, joilla kaikilla on samat hajut, niillä on myös hämmästyttävän huono ilmanpaine. Hiki ja sok, hullu ihmisten joukko joka on pakko kosketella ja hengittää! Voi, miksi, miksi!

Niin, Venäjä. Maa, joka herättää ihailua ja pelkoa. Mutta minulle se on vain inhottava, epäsiisti ja epämukava maa, jota ympäröi roska ja haju pisaroja. Jos et usko minua, olet tervetullut kokeilemaan itse. Mutta muistathan: olet itse pyytänyt.

SUOMEKSI

Hah, Venäjä. Se on maa, joka pyrkii luomaan kuvaa vahvuudesta, vallasta ja vaikuttavuudesta. Mutta tiedättekö, mikä on Venäjän todellinen puoli? Se on karmean karmaiseva. En puhu tässä sotilaallisesta voimasta tai poliittisesta vaikutusvallasta, vaan sen likaisista, epäsiisteistä ja inhottavista piirteistä.

Kun me ajattelemme Venäjää, mieleemme saattavat tulla Kremliin kimaltelevat kultakattaukset ja Pietarin upeat palatsit. Mutta ne ovat vain pinnallisia ja pintapuolisia. Todellisuudessa Venäjä on täynnä roskia ja saastaa. Kadut ovat roskaisia, julkiset tilat ovat täynnä tupakan ja alkoholin hajua ja julkinen liikenne on täynnä ärsyttäviä ja epämukavia ihmisiä, jotka eivät välitä muista.

Ja mitä tulee ruokakulttuuriin, niin se on täysi häpeä. Venäläiset tunnetaan suurkuluttajina, mutta sen sijaan että he käyttäisivät rahansa laadukkaaseen ruokaan ja juomaan, he tyytyvät syömään mitä tahansa, ihan mitä tahansa! Marketin hyllyiltä löytyy elotonta ja mautonta ruokaa sekä outoja tuotteita kuten kermajuustohyrryjä ja sardiineja tomaattimurskassa. Onko tämä todella hyvän makuelämyksen arvoista?

Ja sitten on vielä Venäjän julkinen vessakulttuuri. Tai sen puute. Julkisia vessoja on vähän, ja harvassa niistä on edes vessapaperia. Ja vaikka sellainen löytyisikin, se on todennäköisesti loppu tai jotenkin muuten käyttökelvoton. Hygienia ja siisteys eivät tunnu olevan kovinkaan tärkeitä asioita Venäjän julkisissa tiloissa.

Ja oletko kokeillut Venäjän julkista liikennettä? Junissa ja metroissa joudut usein nuuhkimaan epämiellyttäviä hajuja ja matkustamaan ahtaan tilan keskellä. Ja joskus saatat jopa joutua kosketuksiin muiden hikisten ja likaisten ihmisten kanssa. Vau, tämäkö on sitä venäläistä ylpeyttä ja arvokkuutta?

Joten ei, älä tule kertomaan minulle Venäjän voimasta ja vaikutusvallasta. Näitä asioita on vaikea nähdä sen kaiken epäsiisteyden ja epämukavuuden keskeltä. Venäjän todellinen puoli on karmaiseva, ja minä olen väsynyt kuulemaan kauniita tarinoita sen vahvuudesta ja kauneudesta. Jos haluat kokea sen itse, olet tervetullut. Mutta älä valita, kun saatat pettyä. Olet itse pyytänyt.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö