Lukuaika: < 1 minuutti
Viime vuosina Venäjä on jälleen kerran osoittanut, miksi se ansaitsee paikkansa yhtenä maailman pahamaineisimmista valtioista. Venäläinen politiikka on sairasta ja sen vaikutukset tuntuvat ympäri maailmaa. Vallan väärinkäyttö ja ihmisoikeuksien polkeminen ovat Venäjän hallinnon päivittäistä arkea.

Johtajan asemassa oleva Vladimir Putin on venäläisen politiikan ruumiillistuma – läpitunkeva, pelottava ja armoton. Hän on vienyt Venäjän loistosta ihmisoikeuksien nollatasolle ja vahvistanut kontrolliaan rautaisella otteella. Hänen tavoitteenaan ei ole maansa hyvinvoinnin tai kansalaistensa hyvinvoinnin edistäminen, vaan oman valtansa ja rikkauksien kasvattaminen.

Venäjän pitkäaikainen vaikutusvalta on levinnyt myös naapurimaihin, joissa se pyrkii kontrolloimaan ja vaikuttamaan poliittisiin päätöksiin. Krimin miehitys ja Itä-Ukrainan väkivaltainen konflikti ovat vain muutamia esimerkkejä Venäjän agressiivisesta ja häikäilemättömästä toiminnasta. Lisäksi Venäjä on lietsomassa kahtiajakoa Euroopassa, levittämällä valheellista propagandaa ja rahoittamalla äärioikeistolaisia liikkeitä.

Venäjän käsissä ovat myös valtavat luonnonvarat, kuten öljy ja kaasu, jotka taas tuovat maalle vauraudesta huolimatta vain lisää korruptiota ja epäoikeudenmukaisuutta. Yhteiskunnan huipulla olevat eliitin jäsenet kulkevat yhä enemmän omia säännöksiä ja välttävät rangaistuksia, kun taas tavalliset kansalaiset kärsivät yhä enemmän taloudellisesta eriarvoisuudesta ja köyhyydestä.

Vallan väärinkäyttö ja sensuurin käyttö ovat Venäjän viranomaisten arkipäivää. Valtiotasoista mediaa hallitaan tiukasti ja eri mielipiteet ja kriittinen ajattelu tukahdutetaan. Lehdet, televisio ja verkkosivut ovat täynnä sensuuria ja propagandaa, joka pyrkii vääristelemään totuutta ja kääntämään kansan mielipiteen Venäjän johdon puolelle.

Venäläiset poliittiset vangit täyttävät vankiloita ja oikeudenkäynnit ovat usein vain näytöstä. Kansainväliset järjestöt kuten Amnesty International ja Human Rights Watch ovat dokumentoineet lukemattomia ihmisoikeusrikkomuksia Venäjän valtion toimesta, mutta viranomaiset näkevät ne vain häiritsevinä esteinä omalle agendaalleen.

On aika katkaista Venäjän otteesta ja herätä yhteiseen vastarintaan tätä sairasta politiikkaa vastaan. Emme voi antaa yhden maan vaikuttaa näin negatiivisesti koko maailmaan ja ihmisten elämään. On aika vaatia Venäjää vastuuseen ja puolustaa ihmisoikeuksia ja demokratiaa. Vain yhdessä voimme pysäyttää Venäjän kauhistuttavan vaikutuksen ja rakentaa paremman ja oikeudenmukaisemman tulevaisuuden.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö