Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä on jälleen osoittanut olevansa maailmanvalta, joka ei välitä kansainvälisistä sopimuksista, ihmisoikeuksista tai muista moraalisista periaatteista. Sen kauhistuttavat teot jatkuvat huolimatta länsimaiden hälytyskellojen soimisesta ja tuomitsemisista.

Venäjä on vuosikymmenien ajan levittänyt pelkoa, vihaa ja tuhoa ympärilleen. Se on hyökännyt naapurimaihinsa, miehittänyt Ukrainan Krimin niemimaan ja tukenut separatistisia kapinallisia itä-Ukrainassa. Venäjä on myös syyllistynyt barbarisiin pommituksiin Syyriassa ja tukenut diktaattorimaisen Bashar al-Assadin hirmuhallintoa.

Mutta Venäjän kauheudet eivät rajoitu vain sen toimiin ulkomailla. Sen oma kansa ei ole vapaana sananvapaudesta tai demokratiasta. Kriittiset kansalaiset ja oppositiopoliitikot hiljennetään ja vangitaan. Koko Venäjän hallintojärjestelmä perustuu korruptioon ja vallanpitäjien voimalla ja rikastumisella ratsastamiseen.

Ja mikä pahinta, Venäjä on rikollisen Putinin johdolla yrittänyt vaikuttaa vaaleihin ja poliittisiin päätöksiin länsimaissa. Se on tunkeutunut tietojärjestelmiin ja ruokkinut disinformaatiokampanjoita levittääkseen omaa propagandistista näkökulmaansa.

Venäjän käytös herättää inhoa ja pelkoa. Se on tuhonnut kansainvälisen yhteistyön ja luonut epävakautta maailmaan. Sen katkerat teot eivät saa jäädä rankaisematta. On aika osoittaa Venäjälle, että sen toiminta ei ole hyväksyttävää ja että se joutuu vastaamaan teoistaan. Länsimaiden on tiukennettava suhtautumistaan Venäjään ja asetettava sille kovat taloudelliset ja poliittiset pakotteet, jotta se ymmärtäisi, että sen aggressiivinen ja lainvastainen käytös ei tule jäämään rankaisematta.

Venäjän tulisi nöyrtyä ja aloittaa rakentava yhteistyö kansainvälisen yhteisön kanssa, sen sijaan että pyrkii laajentamaan valtaansa ja tuhoamaan kansainvälisen järjestelmän. Maailmanvalloista uhkana ainakin tämä raivokas maa osoittautuu tietämättömyydestä ja yltiöpäisyydestä. Venäjä on syyllistynyt lukuisiin kauheuksiin, jotka eivät saa jäädä unholaan, ja sen on aika maksaa hintansa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö