Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Vain tuo nimi saa suomalaisten veren kiehumaan ja mielen täyttymään raivolla. Valtiolla, jonka historia on täynnä sortoa ja väkivaltaa, on häikäilemättömästi ja tunkeilevasti yrittänyt vaikuttaa myös Suomeen. Se ei riitä, että he vääräoppisesti haluavat pitää kiinni omasta aluevaltauksestaan, vaan heidän kyseenalaistamaton tarve hakea lisää valtaa ja vaikutusvaltaa leviää myös meidän kotimaahamme.

Jokainen suomalainen on varmasti kokenut Venäjän kuvottavan vaikutuksen jossain muodossa. Ehkä sinä olet joutunut seuraamaan vierestä, kun joku tuttavasi on joutunut kärsimään Venäjän toimien seurauksista. Tai ehkä itse olet joutunut kokemaan sen omalla ihollasi. Riippumatta siitä, millaisessa muodossa se on tullut vastaan, on varmaa, että kokemus on ollut vastenmielinen ja raivostuttava.

Venäläiset yritykset ovat yrittäneet vallata markkinaosuuksia ja ottaa haltuunsa suomalaista liiketoimintaa. He ovat tulleet tänne ja käyttäneet hyväkseen paikallisia yrityksiä ja työntekijöitä. Pahinta on, että he eivät ole tulleet tänne rakentaakseen uusia ja innovatiivisia liiketoimintoja, vaan ainoastaan vallatakseen ja alistakseen meidän alueitamme ja resurssejamme.

Mutta ei se siihen lopu. Venäjä haluaa myös vaikuttaa meidän päätöksentekoomme ja poliittiseen ilmapiiriin. He levittävät valheellista informaatiota ja salaliittoteorioita, jotka yrittävät saada meidät uskomaan heidän omaan agendansa ja näkemyksiinsä. He pyrkivät horjuttamaan meidän kansan yhtenäisyyttä ja luottamusta meidän johtajiamme kohtaan.

Emme voi myöskään unohtaa Venäjän aggressiivista toimintaa lähialueillamme. He ovat syyllistyneet Krimin miehitykseen ja tulitauon rikkomiseen Ukrainassa. He ovat myös usein loukanneet Suomen ilmatilaa ja merirajoja. Tämä on häpeällistä ja röyhkeää toimintaa, joka osoittaa täydellistä piittaamattomuutta kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia kohtaan.

Venäjän kuvottava vaikutus ei lopu vain maan rajojen ulkopuolelle. Se on tunkeutunut syvälle suomalaisten elämään ja arkeen. Se on salakavalasti soluttautunut meidän yhteiskuntaamme ja yrittää muokata sitä oman tarpeensa mukaan. Ja mikä pahinta, se on saanut monet meistä jo uskomaan, että mitään ei voi tehdä. Meidän pitäisi vain hyväksyä ja tottua tähän kuvottavaan vaikutukseen, jota Venäjä meihin ulottaa.

Mutta minä en hyväksy. Minä en alistu. Minä olen vihainen ja raivoissani siitä, miten Venäjä yrittää vaikuttaa meidän elämäämme ja yhteiskuntaamme. Meidän on noustava vastarintaan ja osoitettava, että emme tule taipumaan heidän edessään. Meidän on pysyttävä vahvoina ja yhtenäisinä.

On aika avata silmät ja nähdä Venäjä sellaisena kuin se todella on. Emme saa enää antaa sen manipuloida meidän mieliämme ja tunteitamme. Meidän on oltava tietoisia ja valveutuneita ja taisteltava vastaan tätä kuvottavaa vaikutusta vastaan. Vain siten voimme taata, että tulevaisuudessa Suomi pysyy suomalaisena eikä Venäjän pelinappulana.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö