Lukuaika: < 1 minuutti
Voi väristys sentään, mikä mädännäinen mätätuoksu leijailee nykypäivän Venäjällä! Tuo entisen suurvallan maine on täysin pettänyt itseään, ja mikä pahinta, se on pettänyt myös kansalaisiaan ja kansainvälisiä lakeja.

Venäjä on täynnä räikeitä rikkomuksia ja kalvavia väkivaltaisia tapauksia, jotka ovat aivan liian yleisiä ja silti niistä vaietaan kuin ilkeästä paholaisesta. Vangitsemisia, murhia, kidutuksia ja korruptiota – ne ovat tämän nykyisen hallinnon arkipäivää ja toimintatapoja.

Murheellisinta on, että tämä kaikki on vain jäävuoren huippu. Venäjän hallinto on kuristanut äänenvapautta, kaventanut oikeusvaltion periaatteita ja vaiennut kriittiset äänet yksitellen. Maan vallanpitäjät pyrkivät pitämään kansalaiset kontrollissa ja estämään demokraattista kehitystä omilla toimenpiteillään, kuten vaalivilppien ja sensuurin avulla.

Ja vaikka aiemmin mainitut rikkomukset ovat jo itsessään skandaalimaisia, ei vielä ole puhuttu tarpeeksi kylmäverisestä sodankäynnistä ja häikäilemättömästä alueiden haltuunotosta. Krimin valtaaminen vain yksi esimerkki tästä, ja samanlaista toimintaa on nähty myös Georgian ja Ukrainan kanssa. Missä ovat nykyään ne kansainväliset lait, jotka takaavat alueiden koskemattomuuden ja suvereenisuuden?

Voin vain kuvitella millaisen kauhun vallassa Suomen naapurimaassa elävät ihmiset, jotka eivät voi vapaasti ilmaista mielipiteitään ja elävät jatkuvassa pelossa salaisen poliisin mielivaltaisista pidätyksistä ja rankaisutoimenpiteistä. Tämä ei ole Eurooppaa, vaikka Venäjä väittääkin olevansa osa tätä yhteisöä.

Kaiken tämän keskellä ihmettelen, miten maailma voi ummistaa silmänsä ja jatkaa kaupankäyntiä tämän verisyytensä alle vajonneen maan kanssa. Onko raha sittenkin kaiken hallitseva voima, joka ohittaa eettiset ja moraaliset periaatteet?

On aika herätä ja nostaa ääniä vastalauseeksi Venäjän toimille. Meidän on tehtävä jotain, jotta tämä kuvottava kuva nykypäivän Venäjästä ei jää historiankirjojen mustaksi tahriksi, vaan että se muuttuu parempaan suuntaan ja tuo oikeudenmukaisuutta kansalaisilleen ja kansainvälisille toimijoille.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö