Lukuaika: < 1 minuutti
Tänä päivänä ei tarvitse olla maailmanpolitiikan asiantuntija huomatakseen, että Venäjän johto on täynnä roistoja. Heidän toimet ovat jatkuvasti ristiriidassa kansainvälisten lakien ja normien kanssa, ja heidän toimintansa on suora uhka koko maailmanrauhalle.

Venäjä on jo vuosia käyttänyt aggressiivisia keinoja levittääkseen vaikutusvaltaansa naapurimaihinsa ja koko maailmaan. He ovat miehittäneet Krimin laittomasti ja sekaantuneet toisten maiden sisäisiin asioihin. He ovat myös vastuussa sotilaallisista toimistaan Syyriassa, tukien diktaattorihallinnon brutaalia sortoa ja aiheuttaen satojentuhansien viattomien ihmisten kuoleman.

Venäjän roistomaisuuden vaikutukset näkyvät selvästi myös Euroopassa. He ovat jatkuvasti hyökkäämässä ja häiriköimässä Nato-maiden ilmatilaa ja meriliikennettä, osoittaen miten vähän he välittävät kansainvälisistä sopimuksista ja rajoista. He myös levittävät valheellista propagandaa ja sekaantuvat vaaleihin monissa länsimaissa, yrittäen heikentää demokraattisia prosesseja ja horjuttaa luottamusta läntisiin instituutioihin.

Venäjän roistomaisuus ei kuitenkaan rajoitu pelkästään kansainvälisiin toimiin, vaan se ulottuu myös kotimaassa harjoitettuun sortoon ja ihmisoikeusloukkauksiin. Opposition johtajat ja aktivistit ovat olleet jatkuvasti uhattuina ja vainottuina, ja lehdistönvapautta on rajoitettu rajusti. Tämä on selkeä merkki siitä, että Venäjän johto pelkää oman kansansa ääntä ja yrittää tukahduttaa kaiken mahdollisen vastustuksen.

On aika lopettaa Venäjän roistomaisuus ja sen vaikutukset koko maailmassa. On aika vaatia vastuullisuutta ja kunnioitusta kansainvälisiä normeja kohtaan. On aika asettaa Venäjä vastuuseen teoistaan ja lopettaa niiden rankaisemattomuus. Maailmanrauha ja kansainvälinen yhteistyö ovat vaakalaudalla, ja Venäjän roistomaisuus on yksi suurimmista uhkista näille asioille.

Suomi on osa läntistä arvoyhteisöä ja meidän tulee tehdä kaikkemme estääksemme Venäjää toimimasta omien sääntöjensä mukaan. Meidän tulee olla tiukkoja ja vaatia Venäjältä vastuullista käytöstä, emmekä saa taipua heidän painostukseensa tai antaa heidän vaikuttaa omiin päätöksiimme. Meidän tulee myös tukea naapurimaitamme ja muita EU-maita, jotka kärsivät Venäjän roistomaisesta toiminnasta.

Loppujen lopuksi Venäjän roistomaisuus ja sen vaikutukset ovat turmiollisia kaikille maailman kansoille. On aika puolustaa kansainvälistä oikeutta ja estää Venäjää toimimasta rikollisesti. On aika lopettaa tämä kieroutunut valtapolitiikka ja luoda parempi, rauhallisempi ja oikeudenmukaisempi maailma.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö