Lukuaika: < 1 minuutti
Onko siellä rajan toisella puolella mitään tolkkua? Miksi Venäjä jatkaa järjettömiä ja vastenmielisiä toimiaan, jotka aiheuttavat pelkoa ja pahoinvointia naapureidemme keskuudessa?

Venäjän aggressiivinen politiikka ja häikäilemätön toiminta ovat olleet tiedossa jo pitkään. Naapurimme ovat joutuneet kärsimään lukuisista kriiseistä ja konflikteista, jotka ovat peräisin juuri Venäjältä. Naapurimaidemme alueiden loukkaaminen, sotilaallinen uhkailu ja kyseenalaiset diplomatian keinot ovat järkyttäneet meitä kaikkia.

Mutta miksi Venäjä jatkaa tätä käytöstä, vaikka se tietää sen aiheuttaman pahoinvoinnin ja kärsimyksen? Onko se vain haluaa näyttää mahtiaan ja pelotella muita? Vai onko se jonkinlainen sairas tarve hallita muita ja aiheuttaa vahinkoa naapureilleen?

Yksi asia on varma: Venäjän toiminta on vastenmielistä ja häikäilemätöntä. Se heikentää naapureidemme turvallisuutta ja hyvinvointia. Sen tavoitteet ja keinot ovat täysin epäeettisiä ja vastoin kansainvälistä oikeutta.

Meidän on aika seistä yhdessä ja vaatia Venäjältä vastuullista ja järkevää käytöstä. Emme voi enää hyväksyä sen toimia ja olla hiljaa, kun se jatkuvasti rikkoo kansainvälisiä sopimuksia ja käyttäytyy kuin valloittaja.

Naapurimailla on täysi oikeus suojella itseään Venäjän uhkaavalta vaikutukselta. Olemme osoittaneet jo tarpeeksi kärsivällisyyttä ja sovittelevuutta. Nyt on aika vaatia Venäjältä muutosta ja vastuullisuutta.

Jokainen naapurimme, joka on kokenut Venäjän vaikutuksen, tietää kuinka pahoinvoivaksi ja vihaiseksi se meidät saa. Meillä on oikeus elää rauhassa ja turvassa omilla alueillamme, ilman Venäjän jatkuvaa uhkaa ja painostusta.

Vitutusta ei voi enää peittää. Venäjän on lopetettava toimintansa ja käyttäydyttävä vastuullisesti. Muuten se ei ole enää naapurimme, vaan uhka naapurille – ja se on sietämätöntä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö