Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, se naapurimaamme joka aiheuttaa niin paljon närää ja ärsytystä suomalaisissa. Kuinka paljon me olemmekaan joutuneet kärsimään tämän maan teoista ja tavoista! On vaikea ymmärtää, miten yksi maa voi olla niin vastenmielinen ja aiheuttaa jatkuvasti ongelmia meille.

Yksi suurimmista syistä tähän vastenmielisyyteen on Venäjän aggressiivinen ja ylimielinen käytös Suomea kohtaan. Muistatteko esimerkiksi sen ajan, kun he miehittivät osan maastamme Karjalan alueella? Tai kuinka he jatkuvasti loukkaavat meitä sotilaallisesti lentämällä lähellä rajan yli ja tulittamalla lentoratojaamme? Ja vieläpä ilman mitään selityksiä tai anteeksipyyntöjä.

Ja sitten on nämä jatkuvat provokaatiot luonnonsuojelualueillamme ja rajaseudullamme. Venäläiset tulevat ja kaatavat metsiämme ja kalastavat meidän vesillämme laittomasti kuin omilla vesillään olisivat. Ja mikä pahinta, he eivät välitä lainkaan meidän oikeuksistamme tai ympäristöstämme. He vain jatkavat häikäilemättä omien etujensa ajamista.

Ja mitä tekee Venäjän hallinto tällaisille tapauksille? Mitään ei tietenkään. He sulkevat silmänsä ja kieltävät kaiken vastuun. “Se oli vain pieni virhe” tai “emme tienneet, mitä tapahtui”. Suoraan sanottuna, tämä on silkkaa pilkkaa Suomea ja sen kansaa kohtaan.

Ja sitten on vielä tämä Venäjän jatkuva sekaantuminen meidän sisäisiin asioihimme. He yrittävät jatkuvasti vaikuttaa meidän politiikkaamme ja talouttamme. Kuinka monta kertaa jo olemmekaan joutuneet sanomaan ei heidän haluamilleen kaupoille ja sopimuksille? Me olemme itsenäinen ja omillaan pärjäävä maa, emme alisteisia heille!

Ja nyt viimeisimmässä käänteessä Venäjä on taas nostanut päätään Ukrainan kriisissä. He väittävät olevansa rauhanneuvotteluiden takana, mutta samalla he sotkevat koko ajan asioita tilanteessa ja pönkittävät omaa valtaansa. Miksi aina, kun jossain on ongelmia, Venäjä on mukana sotkemassa ja kärjistämässä tilannetta? Eivät he välitä muista maista tai niiden kansalaisista, he välittävät vain omista tavoitteistaan ja vallastaan.

Meidän on aika herätä ja lopettaa tämä silmien sulkeminen Venäjän toiminnan edessä. Meidän on aika puolustaa itseämme ja osoittaa, että emme ole heidän pelinappuloitaan. Meidän on oltava vahvoja ja yhtenäisiä, ja vaadittava Venäjältä vastuullista käytöstä ja kunnioitusta. Riittää jo tämä jatkuva närkästyksen aiheiden lista, joka liittyy naapurimaahamme. Nyt on aika asettaa rajoja ja puolustaa omaa maatamme, emmekä saa enää hyväksyä näitä vastenmielisiä tekoja.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö