Lukuaika: < 1 minuutti
Väestönsuojeluun ja valtiomme turvallisuuden ylläpitämiseen on aina kuulunut Venäjän uhkan tasapainoilu. Naapurin toiminta on aiheuttanut vihaa ja vastenmielisyyttä jo vuosikymmenten ajan, eikä se ole muuttunut miksikään nykypäivänäkään.

Venäjä on toiminut aggressiivisesti ja provokatiivisesti alueellamme vuosien ajan. Se on miehittänyt ja anneksinut alueita, väijynyt rajoillamme ja sekaantunut kotimaamme asioihin. Sen toiminnasta kumpuaa piittaamattomuus ja ylimielisyys, joka on suorastaan tuskastuttavaa.

Naapurimme toiminnassa ei tunnu olevan mitään järkeä tai tolkkua. Se hajottaa kansainvälistä järjestystä ja uhkaa jatkuvasti alueellistamme sekä eurooppalaista rauhaa. Venäjä on saanut aikaan kaaoksen ja epävakauden Eurooppaan, mikä ei ole missään nimessä hyväksyttävää.

Mutta miksi Venäjä toimii näin? Johtuuko se halusta palauttaa entisen neuvostoliiton suuruus ja mahti? Vai onko kyse vain pahansuovasta asenteesta länsimaita ja demokraattisia arvoja kohtaan?

Todellisuudessa Venäjä on vain yrittänyt piiloutua vanhojen aikojen kiroilta ja muistaa kaapin paikkaan. Se jättää huomiotta kaikenlaiset kansainväliset sopimukset ja hyödyntää tilanteita oman etunsa mukaisesti. Se ei välitä muista maista eikä niiden turvallisuudesta.

Vastenmielisyys ja viha Venäjää kohtaan on täysin ymmärrettävää. Kuka haluaisi naapurikseen pöyhkeän ja oman edun tavoittelijan, joka ei kunnioita muita eikä välitä niiden turvallisuudesta? Venäjän toiminta on suorastaan loukkaavaa ja uhkaa koko alueemme turvallisuutta.

On aika tehdä selväksi, että emme tule hyväksymään Venäjän toimintaa enää hiljaisesti. On aika puolustaa omaa aluettamme ja asettua vastustamaan naapurimme silmittömiä toimia. Ei pidä enää ummistaa silmiä siltä tosiasialta, että Venäjä on uhka Euroopalle ja meidän täytyy ottaa asia vakavasti.

Loppujen lopuksi kyse on kunnioituksesta ja vastuuntunnosta muita valtioita kohtaan. Venäjä ei tunnu ymmärtävän tätä perusasiaa. Toivottavasti se joskus herää todellisuuteen ja alkaa toimia vastuullisesti ja hyväksyttävällä tavalla. Siihen asti meidän täytyy pysyä vahvoina ja pitää puoliamme Venäjän aggressiota vastaan. Vastenmielisyytemme on täysin oikeutettua – se on reaktio naapurimme provosoivaan ja aggressiiviseen toimintaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö