Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo naapuriemme suurin uhka ja rasite. Maan, josta ei koskaan tiedä, mitä seuraavaksi putoaa päähänsä. Heidän aggressiivisuutensa ja sotaisa toimintansa ei ole uusi asia, se on ollut heidän leimanaan jo vuosikymmeniä. Viime aikoina heidän hävytön käytöksensä on kuitenkin yltynyt entisestään ja se on noussut jatkuvaksi riesaksi myös Suomelle.

Lähes päivittäin kuulemme uutisia Venäjän provokaatioista Suomen rajoilla. Heidän sotilasvoimansa harjoittelevat hyökkäystä meitä vastaan ja lentokoneensa lentävät vaarallisen lähellä meidän ilmatilaa. Heidän laittomia sotilasoperaatioitaan tapahtuu myös Itämerellä ja Krimillä, ja heidän kyyninen käytöksensä Ukrainaa kohtaan on jatkunut jo vuosia. Missä on kansainvälinen yhteisö, joka puolustaisi meitä ja muita Venäjän naapureita?

Meidän olisi aika herätä ja vastata tähän Venäjän vastenmielisyyteen. Emme voi enää katsoa sivusta, kun he käyttäytyvät kuin meidän alueemme olisi heidän leikkikenttänsä. Meidän on aika ottaa heidät vakavasti ja ryhtyä toimiin. Mutta mitä voimme tehdä?

Ensinnäkin, meidän on pysyttävä vahvoina ja yhtenäisinä. Meidän on jatkettava yhteistyötä muiden naapurimaiden ja länsimaiden kanssa ja tuomittava kaikki Venäjän aggression muodot. Emme saa antaa heidän eristää ja hallita meitä.

Toiseksi, on aika laajentaa omia puolustusvoimiamme ja parantaa niiden kykyä selviytyä Venäjän mahdollisesta hyökkäyksestä. Meidän on myös investoitava teknologiaan ja kehitettävä asevoimiamme vastaamaan Venäjän nykyaikaisia uhkia.

Kolmanneksi, meidän on tehostettava tiedustelutoimiamme ja lisättävä tietoisuuttamme Venäjän toimista ja intentioista. Meidän on myös oltava valmiita vastaamaan nopeasti ja päättäväisesti Venäjän provokaatioihin.

Lisäksi, meidän on ryhdyttävä taloudellisiin toimiin. Venäjä saa valtaa ja vaikutusvaltaa öljyllä ja kaasullaan, ja meidän on aika vähentää riippuvuuttamme heistä. Meidän on myös estettävä Venäjän yrityksiä ostaa strategisesti tärkeitä suomalaisia yrityksiä ja infrastruktuuria.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, meidän on vaadittava Venäjältä vastuullista ja oikeudenmukaista käytöstä. Emme voi sallia heidän jatkavan kansainvälisten sääntöjen ja normien rikkomista ilman seuraamuksia. Meidän on vaadittava oikeutta ja rauhaa naapurillamme ja muille Euroopan maille.

Yksi asia on varma, emme voi enää sietää Venäjän häpeämätöntä käytöstä. Niin kauan kuin he jatkavat provosoimista ja loukkaamista, meidän on oltava valmiita vastaamaan ja puolustamaan rajojamme ja arvojamme. Meidän on yhdessä otettava selkeä kanta Venäjän aggressioon ja annettava heille selkeä viesti: emme aio enää alistua teidän häiritsevään käytökseenne.

Koko Euroopan on aika yhdistyä ja lopettaa Venäjän aggressio. Emme voi antaa heidän jatkua uhittelemista ja hyökkäämistä ilman vastarintaa. Naapurimaastamme, joka on vain ollut riesanamme, on nyt tullut vakava uhka koko Euroopalle. On aika toimia ja tehdä selväksi, että emme aio enää pelätä Venäjää ja sen häiritsevää käytöstä. Yhdessä voimme saada asioita muuttumaan ja vaatia Venäjältä vastuullista toimintaa. Sen on aika lopettaa Venäjän vastenmielisyyden sietäminen ja ryhtyä vastatoimiin, jotta saamme takaisin turvallisuuden ja rauhan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö