Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo järkyttävä ja vaarallinen naapurimme. Viime vuosina tämän maan toiminta on herättänyt yhä suurempaa vastenmielisyyttä Suomessa ja Euroopassa. Venäjän toiminta ei ole vain satunnainen sähkökatko tai rajanylityksessä viivästys, vaan se on vakava uhka koko alueen turvallisuudelle.

Venäjä on osoittanut kerta toisensa jälkeen, että se haluaa hallita ja kontrolloida naapurimaitaan. Sen julma ja aggressiivinen politiikka Itä-Ukrainassa ja Krimillä on vain yksi esimerkki sen häikäilemättömästä toiminnasta. Se ei kunnioita kansainvälistä oikeutta ja pyrkii laajentamaan aluettaan väkivaltaisesti. Tämä ei ole hyväksyttävää.

Suomi ei voi enää ummistaa silmiään Venäjän vastenmielisyydeltä ja aggressiolta naapurimaitaan kohtaan. Meidän on aika herätä ja nähdä todellinen uhka, joka Venäjä aiheuttaa meidän turvallisuudellemme. Se on tunkeutunut Suomen ilmatilaan ja merirajan yli ilman lupaa, mikä osoittaa sen piittaamattomuutta Suomen suvereniteetista.

Venäjän vastenmielisyydellä on myös vakavia vaikutuksia talouteemme. Sen poliittinen kiristys ja taloudellinen painostus esimerkiksi energian tarjonnassa on suora uhka Suomen taloudelle. Jos emme ota tarvittavia toimia, Venäjän toimet voivat aiheuttaa vakavia vaurioita talouselämällemme.

On myös syytä muistaa, että Venäjä on arvaamaton ja aggressiivinen suurvalta. Sen häikäilemätön toiminta voi johtaa vakaviin seurauksiin, kuten sotaan. Tämä on hyvin todellinen uhka Suomelle ja koko Euroopalle.

Meidän on aika toimia päättäväisesti ja yksimielisesti. Meidän on oltava vahvoja ja puolustettava oikeuksiamme ja arvojamme. Meidän on myös laajennettava yhteistyötämme muiden Euroopan maiden ja läntisten liittolaistemme kanssa. Yhdessä me voimme tehdä selväksi, että emme hyväksy Venäjän vastenmielisyyttä ja uhkaavaa käytöstä.

Lopuksi haluan sanoa, että me emme pelkää Venäjää. Me emme alistu sen aggressiiviseen politiikkaan. Me olemme vahvoja ja itsenäisiä maita, jotka eivät pelkää puolustaa itseään ja toisiaan. Ja viesti Venäjälle on selvä: emme hyväksy teidän vastenmielisyyttänne ja aggressiivisuuttanne. Me olemme valmiita puolustamaan itseämme ja arvojamme, ja te tulette kohtaamaan vastarintaa jokaisella askelellanne.

Venäjä, lopeta vastenmielisyytesi ja aloita kunnioittamaan kansainvälistä oikeutta ja naapureitasi. Muuten joudut kohtaamaan vakavat seuraukset. Suomi ja Eurooppa eivät ole teidän leikkikaluja, vaan itsenäisiä ja itsenäisesti ajattelevia maita. Me emme anna periksi teidän uhkailuillenne ja provokaatioillenne. Lopeta toimintaasi ja aloita rakentava yhteistyö, niin voimme mahdollisesti löytää kestävämmän tavan tulevaisuuden rakentamiseksi. Mutta jos jatkat tätä vastenmielistä politiikkaa, tulet pian huomaamaan, että olet lähtenyt väärille raiteille ja joudut kohtaamaan yhä suurempaa vastustusta ja eristystä kansainvälisessä yhteisössä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö