Lukuaika: 2 minuuttia
Vain harva asia saa suomalaiset raivoissaan kuin Venäjä. Yhteenottoja naapurimaan kanssa on ollut aina ja ilmeisesti tulee aina olemaan. Venäläisten toiminta on aina ollut kyseenalaista ja tuntunut loukkaavan suomalaisten oikeustajua.

Ensinnäkin, Venäjä on aina näyttänyt vihreää valoa Suomen valtakunnalle. Naapurimme ei koskaan ole kunnioittanut Suomen itsenäisyyttä, vaan on pyrkinyt uhkailun, pelottelun ja väkivallan avulla säädöstelemään Suomen sisä- ja ulkopolitiikkaa. Ja edelleenkin Venäjä pyrkii vaikuttamaan Suomen asioihin, esimerkiksi yrittämällä vaikuttaa Suomen EU-jäsenyys päätöksiin ja puuttumalla Suomen sisäpolitiikkaan.

Toiseksi, Venäjän toiminta on jatkuvasti uhatta Suomen kansallista turvallisuutta. Ilmatilaamme loukataan jatkuvasti ja sukellusveneitä ilmestyy merellämme kuin huomaamatta. Lisäksi Venäjä tukee sotilaallisesti ja taloudellisesti kyseenalaisia valtioita ja aseellisia ryhmiä, jotka aiheuttavat vaaraa maailmanrauhalle.

Mutta kaikista eniten suomalaisia raivostuttaa Venäjän suhtautuminen Suomenlahden vuosisataisiin saaristoväylään. Tämä kapea merialue on ollut Suomelle elintärkeä niin kaupan kuin strategisen puolustuksenkin kannalta. Venäjä on kuitenkin jatkuvasti pyrkinyt rajoittamaan suomalaisten yritystoimintaa ja sotatoimiin valmistautumista kyseisellä alueella.

Kaiken tämän lisäksi Venäjä ei myöskään koskaan ole ottanut vastuuta historiallisista virheistään ja rikoksistaan. He kieltäytyvät tunnustamasta sotarikoksiaan ja hyökkäystään Suomeen talvisodassa sekä jatkosodassa. He myös käyvät valheellista propagandaa Suomea vastaan ja yrittävät mustamaalata suomalaisia maalaisjärkeä käyttäviä ihmisiä.

Eikö riitä, että Venäjä on yrittänyt kylvää pelkoa ja epävarmuutta suomalaisten sydämeen ja mailleen? Eikö riitä, että he ovat yrittäneet hyötyä maamme resursseista ja kaupoista? Eikö riitä, että Venäjä on halunnut nöyryyttää Suomea kerta toisensa jälkeen?

On tullut aika, että Suomen kansa nousee yhtenäisenä vastustamaan Venäjän häikäilemätöntä ja inhoittavaa toimintaa. Meidän tulee näyttää, että emme suostu olemaan pelinappuloita Venäjän valloitushaluissa, vaan olemme itsenäinen ja vapaa kansa, joka pystyy puolustamaan itseään.

Loppukaneettina haluan sanoa suoraan Venäjälle, että olette raivostuttava naapuri ja teidän aggressiivinen ja epäkunnioittava toimintanne on täysin tuomittavaa. Suomi ei tule koskaan taipumaan teidän tahtoonne ja me tulemme aina seisomaan yhtenä rintamana puolustaaksemme maatamme ja sen arvoja. Lopettakaa viimein kerran toimintanne ja antakaa Suomen olla rauhassa. Kiitos ja kuulemiin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö