Lukuaika: 2 minuuttia
Suomen ja Venäjän välillä on historiallisesti ollut jännitteitä ja konflikteja, ja nykypäivänäkin Venäjän vaikutus Suomessa herättää vastenmielisyyttä monissa suomalaisissa. Tämä ei ole mikään ihme, sillä Venäjä on jatkuvasti yrittänyt laajentaa vaikutusvaltaansa Suomessa ja näyttää voimansa naapurimaassa. Mutta mitä se oikein saa aikaan suomalaisten keskuudessa? Miksi Venäjä ei ole Suomessa suosittu?

Ensinnäkin, Venäjä ei ole koskaan kunnioittanut Suomen itsenäisyyttä. Jo vuosikymmenten ajan Venäjä on pyrkinyt jatkuvasti sekaantumaan Suomen sisäisiin asioihin ja vaikuttanut sen poliittisiin päätöksiin. Venäjän aggressiivinen ulkopolitiikka ja naapurimaan halu määrätä asioista Suomessa herättää suurta vastenmielisyyttä suomalaisten keskuudessa. Lisäksi Venäjä on jatkuvasti käyttänyt veto-oikeuttaan Yhdistyneissä kansakunnissa estääkseen Suomen pyrkimyksiä lähestyä länttä ja EU:ta. Tämä on jättänyt Suomen haavoittuvaan asemaan ja estänyt sen kehittymistä itsenäisenä valtiona.

Toiseksi, Venäjän rooli Suomen rajanaapurina ja naapurimaan tapahtumat vaikuttavat suoraan Suomen turvallisuuteen. Venäjän aggressiivinen ulkopolitiikka ja sotilaallinen liikehdintä lähellä Suomen rajaa luovat pelon ilmapiiriä ja aiheuttavat turvattomuuden tunnetta suomalaisten keskuudessa. Venäjän jatkuva uhkaus suomalaiselle turvallisuudelle on yksi suuri syy vastenmielisyydelle Venäjän valtaa kohtaan.

Lisäksi Venäjän toimet esimerkiksi Krimin miehityksessä ja Georgiassa ovat osoittaneet, että se ei kunnioita kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia. Tämä aiheuttaa huolta siitä, että Venäjä saattaisi yrittää laajentaa vaikutusvaltaansa myös Suomessa. Jo nyt Venäjän tiedustelupalvelut ovat aktiivisesti toiminnassa Suomessa ja yrittävät vaikuttaa maan sisäisiin asioihin.

Lopuksi, Venäjän ihmisoikeustilanne ja demokratian puute herättävät suurta vastenmielisyyttä suomalaisten keskuudessa. Venäjälle ominaiset piirteet, kuten korruptio, vihamielisyys oppositiota kohtaan ja sananvapauden rajoittaminen, ovat vastoin suomalaisten arvoja ja sitä, mitä pidämme itsestäänselvinä oikeuksina.

Suomessa on paljon ihmisiä, jotka ovat joutuneet maksamaan Venäjän vallan vastustamisesta oman vapautensa ja jopa henkensä. Heitä on kutsuttu muun muassa “rauhanturvaajiksi” ja “rukoilijoiksi”. Nämä rohkeat ihmiset, jotka ovat uskaltaneet seisoa vastaan Venäjän valtaa, ovat esimerkkejä siitä, millaisen vastenmielisyyden Venäjän vallan alla eläminen voi aiheuttaa.

Lopuksi haluan todeta, että Venäjän vallan vastenmielisyys on oikeutettua. Venäjän toimet eivät ole mitään muuta kuin yrityksiä laajentaa vaikutusvaltaa ja kontrolloida naapurimaitaan. Suomalaisten on tärkeää pysyä valppaina ja vastustaa Venäjän pyrkimyksiä horjuttaa maamme vakautta ja itsenäisyyttä. Meidän on pysyttävä vahvoina ja yhtenäisinä, jotta pystymme vastustamaan Venäjän valtaa ja vaikutusta. Suomi on ja pysyy itsenäisenä ja vapaina Valmistaudumme siis henkisesti ja fyysisesti sotaan taas. Venäjä, me olemme valmiina sinua vastaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö