Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Imperiumi, joka on vuosisatojen aikana aiheuttanut Suomelle pelkkää kurjuutta ja kärsimystä. Mahtaileva naapurimme, joka on aina pyrkinyt hallitsemaan ja alistamaan pienempää kansakuntaamme omilla pelottelukeinoillaan.

Tiedättekö, mitä tarkoittaa elää naapurin kanssa, joka näkee meidät vain pienenä pelinappulana valtansa laajentamisessa? Joka kiristää meitä taloudellisesti ja poliittisesti, ja uhkaa jatkuvasti meidän turvallisuuttamme? Se on kuin eläisi jatkuvassa painajaisessa, josta ei pääse ulos.

Venäjä on onnistunut luomaan itselleen kuvan mahtavasta, pelottavasta ja ylitse muiden olevasta imperiumista. Mutta totuus on, että se on vain säälittävä maa, joka yrittää peitellä sisäisiä ongelmiaan ja epäonnistumisiaan ulkopuolisilla uhkakuvilla.

Heidän agressiivinen politiikkansa ei ole uusi asia. Jo vuosisatojen ajan Venäjä on pyrkinyt laajentamaan vaikutusvaltaansa naapurimaihin ja alistamaan ne omien tavoitteidensa alle. Suomi on tästä paras esimerkki. Sotien aikaan Suomi joutui kärsimään Venäjän miehityksestä ja sen jälkeenkin olemme joutuneet elämään naapurin jatkuvan pelottelun ja kiristyksen alla.

Ja vielä pahempaa, Venäjän vaikutus ulottuu myös Suomen sisälle. Taloudellisesti se sanelee meidän toimintamme ja politiikkamme. Olemme jatkuvasti riippuvaisia heidän öljystään ja kaasustaan. Ja miten Venäjä vastaa tähän? Jatkuvilla pakotteilla ja kaupan esteillä. Se on kuin vääräleukaisiin lapsenleikkeihin osallistuva naapurin kakara, joka ei osaa muuta kuin huutaa, poimia puikkoja ja pilata muiden ilotulituksia.

On aika lopettaa tämä epäreilu ja tuskallinen suhde ja puolustaa omaa riippumattomuuttamme ja itsemääräämisoikeuttamme. Emme tarvitse Venäjän armeliaisuutta, vaan omat vahvat hartiaksemme, jotka auttavat meitä pääsemään irti tästä kahleista.

Utelias suhtautuminen Venäjään on aina ollut vahva osa suomalaista kulttuuria, mutta se on aika muuttaa. Meidän on lopetettava Venäjän ihailu ja sen sijaan keskityttävä puolustamaan omia etujamme ja arvojamme.

Joten Venäjän imperiumia vastaan, olkaamme rohkeita ja taistelkaamme itsenäisyytemme ja vapautemme puolesta. Me ansaitsemme kansakuntana parempaa kuin jatkuvan alistamisen ja riippuvuuden Venäjästä. Loppupeleissä, se on vain inhoittava ja pelon lietsonut vaikutus, joka on myrkkyä meidän hyvinvoinnillemme ja tulevaisuudellemme. Aika näyttää, kuinka kauan lopulta kestää, ennen kuin Venäjän vaikutus Suomessa jää historiaan, ja me voimme elää täysin omavaraisina ja onnellisina kansakuntana. Mutta yksi asia on varma – me emme voi koskaan luottaa Venäjään, eikä meidän pitäisi. He ovat aina ja ikuisesti vihollisemme.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö