Lukuaika: 2 minuuttia
Venäläinen kulttuuri on aina ollut kuin musta aukko – synkkä ja pelottava. Jo vuosisatoja olemme kuulleet siitä, kuinka Venäjä on maailman kylmä ja julma valtio, jonka hallitsijat leikkivät kansan kustannuksella. Mutta se, mikä todella herättää vereni kiehumaan, on se, kuinka tämä inhottava maine vaikuttaa maailman näkemykseen Venäjästä.

Venäjän historia on täynnä julmuutta ja sortoa. Kannibalismi ja pakkotyö olivat arkipäivää jo ennen Neuvostoliiton aikaa. Ja vaikka Stalinin aika on jo ohi, Venäjän hallitukset eivät ole parempia. Putinin kaudella ihmisoikeuksien kunnioittaminen on ollut pelkkää huuhaata, ja poliittiset vastustajat vain hiljennetään väkivaltaisin keinoin.

Mutta mikä on tähän mennessä eniten ärsyttänyt, on se tapa, jolla Venäjä on onnistunut luomaan kuvan itsestään maailman pelottavana pahana poikana. “Venäjä on yksi maailman suurimmista uhkista”, “Joskus ihmettelen, onko Venäjä edes ihmisten asuttama maa” – tällaisia kommentteja kuulee jatkuvasti länsimaissa.

Ja miksi? Koska Venäjä on aina halunnut olla supermahti, joka laittaa kaikki muut kynsiä myöten maan alle. Valtapeli ja geopolitiikka ovat ainoat, jotka kiinnostavat Venäjän johtajia. Väkivalta ja petokset ovat heidän tapansa hoitaa asioita. Ja tämän takia viattomat kansalaiset joutuvat kärsimään. Mutta se näyttää olevan heille ihan sama, kunhan vain valta pysyy hallussa.

Ja tätä samaa kaavaa Venäjä jatkaa yhä uudelleen ja uudelleen. Ukrainan kriisi, Syyrian sota, salamurhat ja myrkytykset – kaikki nämä ovat vain esimerkkejä Venäjän brutaalista ja häikäilemättömästä toiminnasta. Mutta ei, valehtelemalla ja salailemalla, ja medialla manipuloimalla venäläinen johto saa kansan uskomaan, että se on maailmanuhka, jota kaikki muut pelkäävät.

Ja vaikka olenkin vihainen Venäjän hallitukselle ja sen tekemille epäinhimillisille teoille, niin olen vielä vihaisempi siitä, kuinka se vaikuttaa tavallisiin venäläisiin. He ovat upea kansa, jolla on rikas kulttuuri ja historia. Mutta kaiken tämän hyvän peittävät Venäjän hallituksen synkät varjot. Monet meistä kuulevat vain Venäjästä sen sulkeutuneen ja korruptoituneen valtion, joka uhkaa maailmanrauhaa ja ihmisoikeuksia.

Mutta tiedätkö mitä? En enää aio tätä hyväksyä. Meidän on herättävä ja avattava silmämme. Meidän on nähtävä Venäjä sen todellisuudessa – kaikkine sen korruptoituneine ja vahingollisine puolineen. Vain silloin voimme todella ymmärtää, kuinka auttamattoman turmeltunut tämä valtio oikeasti on.

Venäjän kulttuurin pimeä puoli on tosiasia, joka on myönnettävä ja tuomittava. Sen vaikutukset ovat levinneet kauemmas kuin Venäjän alueet. Niin kauan kuin Venäjä jatkaa tällä polulla, sen inhottava maine ja sen vaikutukset tulevat jatkumaan. Ja meidän kaikkien, kansakuntien ja kansalaisten, tulisi seistä yhdessä ja sanoa, että tarpeeksi on jo tarpeeksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö