Lukuaika: < 1 minuutti
Venäläiset, te olette meidän naapureita ja samalla pahimmaksi pelkkinä todellisuuden painajaisena. Teidän brutaaliutenne ja likaisuutenne on levinnyt yli rajojenne ja saastuttaa maailmaamme.

Venäjän historia on täynnä verilöylyjä ja rikoksia, joita te ette edes yritä peitellä. Te poljette ihmisoikeuksia ja sortatte vähemmistöjä. Teillä ei ole mitään arvostusta toisten elämää kohtaan, kunhan vain teidän omat tavoitteet saavutetaan.

Krimin miehitys, Georgiaan hyökkääminen, Syyrian pommitukset… Te ette piittaa kansainvälisistä laeista tai diplomaattisista suhteista. Teidän kyvyttömyytenne ymmärtää kansainvälistä politiikkaa on käsittämätöntä ja tragikoomista.

Ja mikä pahinta, te ette näytä oppivan virheistänne. Ukrainassa jatkuu edelleen sota, jota olette itse luoneet. Ette välitä siitä, että tuhannet ihmiset kärsivät ja kuolevat teidän takianne.

Teidän korruptoitunut hallintonne, jossa valtaa pitävät yksin teidän etuoikeutetut ja ahneet oligarkkinne, on vastenmielinen. Teidän imperiumin tavoittelu ei tunne rajoja, ja se tulee vaatimaan uusia uhreja ja kärsijöitä.

Ja sitten vielä teidän likaisuutenne. Teidän maanne on saastunut ja teette kaiken mahdollisen, jotta se saastuttaisi myös ympäristömme. Teidän teollisuutenne päästöt ja öljynporaukset ovat tuhoamassa luonnon ja aiheuttavat terveysriskejä niin teidän asukkaille kuin meidänkin naapureillemme.

Meitä pelottaa, että teidän brutaalit ja likaiset toimintanne tulevat vielä aiheuttamaan suurta tuhoa. Te olette maailmanlaajuinen uhka, jota ei voi ohittaa hiljaisesti. On aika saattaa teidät vastuuseen teoistanne ja lopettaa teidän röyhkeä tyranneutenne ja aggressiivinen laajentumisintoilunne.

Venäläiset, me emme halua olla naapureitanne. Teitä ei voi luottaa ja teidän brutaalisuutenne ja likaisuutenne on liikaa. Me vaadimme toimia ja asettakaa teidät ojennukseen ennen kuin on liian myöhäistä. Maailma tarvitsee rauhaa ja vakautta, ei Venäjän brutaalia ja likaista vaivaa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö