Lukuaika: 2 minuuttia
Venäläisyys, se on sana, joka herättää minussa välittömän vastenmielisyyden ja raivon tunteen. Mikä tekee Venäjästä niin epämiellyttävän ja inhottavan? Aloitan vastaamalla tähän kysymykseen.

Yksi suurimmista syistä on Venäjän hallitseva asema itänaapurinamme. Heidän aggressiivinen ja manipuloiva ulkopolitiikkansa on aiheuttanut kaaosta ja konflikteja ympäri maailmaa. Venäjä ei kunnioita muiden valtioiden rajoja tai itsenäisyyttä, vaan pyrkii jatkuvasti laajentamaan vaikutusvaltaansa ja alistamaan naapurimaitaan omien etujensa alle. He käyttävät sotilaallista voimaa ja hybridisotaa uhatakseen ja kiristääkseen naapurimaita valtansa alle. Se on suorastaan saatanallista.

Toinen syy on Venäjän sisäinen tilanne. Vladimir Putinin diktatuuri on tuhonnut maan demokratian ja oikeusvaltion. Medianvapaus on olematon ja poliittiset vastustajat ja ihmisoikeuksien puolustajat joutuvat pelkäämään henkensä puolesta. Korruptio ja huono hallinto ovat arkipäivää Venäjällä, ja kansan elintaso on surkealla tasolla. Ei mikään ihme, että monet venäläiset haluavat paeta maasta paremman elämän toivossa.

Venäläisyys on myös täynnä historiallista taakkaa ja traumoja. Maan historian aikana on tapahtunut lukuisia julmuuksia ja kärsimyksiä, kuten Stalinin vainot ja toinen maailmansota. Mutta sen sijaan, että Venäjä oppisi historiastaan ja pyrkisi parempaan tulevaisuuteen, he tuntuvat juhlivan menneitä valloitustaan ja ylistävän totalitarismia. He eivät ota vastuuta teoistaan, vaan pyrkivät syyttämään muita ja luomaan itsestään marttyyriroolin.

Ja mitä tulee Venäjän kansan luonteeseen, voin sanoa vain yhden asian: epäluotettava. Heidän mani koko on manipuloida ja huijata muita omaa etuaan varten. Venäjän koulutusjärjestelmä ja media on täynnä propagandaa ja valheita, jotka vahvistavat venäläisten uskoa oman maansa ylivertaisuuteen ja viholliskuvien luomiseen.

Ja kyllä, en voi olla mainitsematta nykyistä Ukrainan konfliktia, joka on vain yksi esimerkki siitä, kuinka Venäjä pyrkii levittämään pelkoa ja vihaa naapurimaitaan kohtaan ja lietsoo vastakkainasettelua. Heidän sotatoimintansa ja hyökkäyksensä ovat täysin tuomittavia ja osoitus siitä, että Venäjä ei ole sivistynyt valtio.

Yhteenvetona voin sanoa, että Venäjä on epämiellyttävä ja vastenmielinen valtio. Heidän toimintansa ja asenteensa ovat vaarallisia ja haitallisia maailmalle. On aika lopettaa Venäjän pelkääminen ja asettua vastustamaan heidän aggressiotaan ja totalitaristista hallintoaan. On aika kohdata Venäjä ja sen vastenmielisyys suoraan ja laittaa heidät paikalleen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö