Lukuaika: < 1 minuutti

Suomen #VienninKasvu #Kazakstan’iin on ollut huomattavaa monilla eri tuoteryhmillä, ja erityisesti joillain tuoteryhmillä vienti on jopa kymmenkertaistunut #Ukraina’n #sota’n alun jälkeen. Tämä kertoo siitä, että Suomi on onnistunut löytämään uusia markkinoita ja kehittämään kauppasuhteita Kazakstanin kanssa – sieltä ne valuvat Venäjälle.

Suurin #vientiryhmä Kazakstaniin on #maaöljyt ja bitumisista kivennäisistä saadut öljyt, joiden vienti kasvoi 2 710 miljoonasta eurosta 3–12/2022 aikana verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Toiseksi suurin vientiryhmä on #leikkuuöljyvalmisteet, muttereiden irrottamista helpottavat valmisteet ja esimerkiksi nahan #käsittelyöljyt, joiden vienti kasvoi 3 403 miljoonasta eurosta.

Kolmanneksi suurin vientiryhmä on käytetyt #vaatteet, #liinavaatteet ja #sisustustavarat, joiden vienti kasvoi 6 309 miljoonasta eurosta. Tämä kertoo siitä, että Kazakstanissa on kysyntää myös käytetyille tavaroille, ja #Suomi on löytänyt markkinaraon tällä alueella.

Yli 60 cm leveiden levyvalmisteiden, #seosteräs’tä (ei #ruostumaton’ta), #alumiini’tuotteiden, ja #työkalu’jen valmistuksessa käytettävien osien viennin #kasvu on myös ollut huomattavaa, mikä osoittaa, että Suomi on onnistunut kehittämään #teknologiaosaamista’an ja löytämään uusia markkinoita Kazakstanissa.

Muiden vientiryhmien kasvu on ollut myös huomattavaa, mukaan lukien #ilmailumoottoreidenosat, #suihkuturbiinimoottorit, #potkuriturbiinimoottorit, #nestepumput, #tulipesänpolttimet, mekaaniset polttoaineen syöttölaitteet, #sadonkorjuu- tai #puimakoneet ja -laitteet, automaattiset #tietojenkäsittelykoneet ja niiden yksiköt, #vedenkuumennuslaitteet ja #vedenvaraajat, #älypuhelimet ja äänen, kuvan tai muiden tietojen lähettämiseen tai vastaanottamiseen käytettävät #laitteet, #mikrofonit ja niiden jalustat (ei langattomat), #kaiuttimet ja #kuulokkeet, #tutkalaitteet, #radionavigointilaitteet ja radiokauko-ohjauslaitteet, #sähkölaitteet (esim. #kytkimet, #releet, #varokkeet, #syöksyaaltosuojat, #pistotulpat, jne.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö