13340 latausta vuorokaudessa
10192 artikkelia

Suomen #VienninKasvu #Kazakstan’iin on ollut huomattavaa monilla eri tuoteryhmillä, ja erityisesti joillain tuoteryhmillä vienti on jopa kymmenkertaistunut #Ukraina’n #sota’n alun jälkeen. Tämä kertoo siitä, että Suomi on onnistunut löytämään uusia markkinoita ja kehittämään kauppasuhteita Kazakstanin kanssa – sieltä ne valuvat Venäjälle.

Suurin #vientiryhmä Kazakstaniin on #maaöljyt ja bitumisista kivennäisistä saadut öljyt, joiden vienti kasvoi 2 710 miljoonasta eurosta 3–12/2022 aikana verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Toiseksi suurin vientiryhmä on #leikkuuöljyvalmisteet, muttereiden irrottamista helpottavat valmisteet ja esimerkiksi nahan #käsittelyöljyt, joiden vienti kasvoi 3 403 miljoonasta eurosta.

Kolmanneksi suurin vientiryhmä on käytetyt #vaatteet, #liinavaatteet ja #sisustustavarat, joiden vienti kasvoi 6 309 miljoonasta eurosta. Tämä kertoo siitä, että Kazakstanissa on kysyntää myös käytetyille tavaroille, ja #Suomi on löytänyt markkinaraon tällä alueella.

Yli 60 cm leveiden levyvalmisteiden, #seosteräs’tä (ei #ruostumaton’ta), #alumiini’tuotteiden, ja #työkalu’jen valmistuksessa käytettävien osien viennin #kasvu on myös ollut huomattavaa, mikä osoittaa, että Suomi on onnistunut kehittämään #teknologiaosaamista’an ja löytämään uusia markkinoita Kazakstanissa.

Muiden vientiryhmien kasvu on ollut myös huomattavaa, mukaan lukien #ilmailumoottoreidenosat, #suihkuturbiinimoottorit, #potkuriturbiinimoottorit, #nestepumput, #tulipesänpolttimet, mekaaniset polttoaineen syöttölaitteet, #sadonkorjuu- tai #puimakoneet ja -laitteet, automaattiset #tietojenkäsittelykoneet ja niiden yksiköt, #vedenkuumennuslaitteet ja #vedenvaraajat, #älypuhelimet ja äänen, kuvan tai muiden tietojen lähettämiseen tai vastaanottamiseen käytettävät #laitteet, #mikrofonit ja niiden jalustat (ei langattomat), #kaiuttimet ja #kuulokkeet, #tutkalaitteet, #radionavigointilaitteet ja radiokauko-ohjauslaitteet, #sähkölaitteet (esim. #kytkimet, #releet, #varokkeet, #syöksyaaltosuojat, #pistotulpat, jne.


Satunnainen:


Vastaavia: