Lukuaika: < 1 minuutti

#IgorGirkin on perustanut uuden klubin nimeltä “Vihaisten patrioottien klubi” yhdessä seitsemän muun #äärinationalistin kanssa edistääkseen #Venäjän voittoa #Ukrainassa.

Girkinin mukaan Venäjää uhkaa välitön tappio #Ukrainassa ja jopa länsimyönteisten #vallankaappaus tai #sisällissota, jos #Kremlin ei paranna huomattavasti tilannetta rintamalla.

Girkin on taustaltaan Venäjän #armeijan entinen #upseeri ja #turvallisuuspalvelu #FSB:n upseeri, joka vaikutti vuonna 2014 Itä-Ukrainassa #separatistikomentaja’na. #Hollantilainen #tuomioistuin #tuomitsi hänet poissaolevana #elinkautiseen #vankeusrangaistukseen #MalaysiaAirlines’in #lentokone’en alasampumisesta. #MH17 / #MAS17

Klubin jäsenten mukaan #Girkinillä saattaa olla tukea Venäjän turvallisuuspalvelussa, ja hänellä on katsottu olevan hieman väljemmät #säännöt kuin “#erikoisoperaation” #arvostelijoilla keskimäärin.

Institute for the Study of War (#ISW) arvelee, että klubin perustaminen saattaa tarjota useita merkittäviä näkemyksiä Kremlin dynamiikasta ja sisäpiirin tuomista uhista Putinin hallinnolle. Klubin esittämä huoli #sodanvastaisesta ryhmittymästä saattaa olla merkki Kremlin syventyneestä erimielisyydestä Venäjän #talvihyökkäyksen epäonnistuttua tai pelko #Ukrainan #vastahyökkäyksestä. Kyseessä voi olla myös huoli siitä, että #Putin suostuisi #rauhansopimukseen syrjäyttämisensä pelossa.

ISW:n mukaan klubin perustaminen on merkki Venäjän kasvavasta #aggressiosta #Ukrainaa kohtaan ja osoitus siitä, että Venäjä on matkalla kohti #nöyryytystä. Venäjän toimet Ukrainassa ovat herättäneet laajaa kansainvälistä huolta, ja #EU ja #Yhdysvallat ovat asettaneet Venäjälle #talouspakotteita sen vuoksi.

Girkinin klubin perustaminen on huolestuttava kehitys, sillä se edistää sotaa ja #vihamielisyyttä Ukrainaa kohtaan.

#SlavaUkraini

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö