13131 latausta vuorokaudessa
10174 artikkelia

#IgorGirkin on perustanut uuden klubin nimeltä “Vihaisten patrioottien klubi” yhdessä seitsemän muun #äärinationalistin kanssa edistääkseen #Venäjän voittoa #Ukrainassa.

Girkinin mukaan Venäjää uhkaa välitön tappio #Ukrainassa ja jopa länsimyönteisten #vallankaappaus tai #sisällissota, jos #Kremlin ei paranna huomattavasti tilannetta rintamalla.

Girkin on taustaltaan Venäjän #armeijan entinen #upseeri ja #turvallisuuspalvelu #FSB:n upseeri, joka vaikutti vuonna 2014 Itä-Ukrainassa #separatistikomentaja’na. #Hollantilainen #tuomioistuin #tuomitsi hänet poissaolevana #elinkautiseen #vankeusrangaistukseen #MalaysiaAirlines’in #lentokone’en alasampumisesta. #MH17 / #MAS17

Klubin jäsenten mukaan #Girkinillä saattaa olla tukea Venäjän turvallisuuspalvelussa, ja hänellä on katsottu olevan hieman väljemmät #säännöt kuin “#erikoisoperaation” #arvostelijoilla keskimäärin.

Institute for the Study of War (#ISW) arvelee, että klubin perustaminen saattaa tarjota useita merkittäviä näkemyksiä Kremlin dynamiikasta ja sisäpiirin tuomista uhista Putinin hallinnolle. Klubin esittämä huoli #sodanvastaisesta ryhmittymästä saattaa olla merkki Kremlin syventyneestä erimielisyydestä Venäjän #talvihyökkäyksen epäonnistuttua tai pelko #Ukrainan #vastahyökkäyksestä. Kyseessä voi olla myös huoli siitä, että #Putin suostuisi #rauhansopimukseen syrjäyttämisensä pelossa.

ISW:n mukaan klubin perustaminen on merkki Venäjän kasvavasta #aggressiosta #Ukrainaa kohtaan ja osoitus siitä, että Venäjä on matkalla kohti #nöyryytystä. Venäjän toimet Ukrainassa ovat herättäneet laajaa kansainvälistä huolta, ja #EU ja #Yhdysvallat ovat asettaneet Venäjälle #talouspakotteita sen vuoksi.

Girkinin klubin perustaminen on huolestuttava kehitys, sillä se edistää sotaa ja #vihamielisyyttä Ukrainaa kohtaan.

#SlavaUkraini


Satunnainen:


Vastaavia: