Lukuaika: < 1 minuutti

Venäjän varaulkoministeri Sergei Ryabkov satuilee taas Venäjän valtionmediassa.

Lännessä on varmuus siitä, että Kremlin ilmoittama terrori-isku olisi itse lavastettu. Useat asiantuntijat pitävät hyvin epätodennäköisenä sitä, että kaksi lennokkia olisi voinut tunkeutua useiden ilmapuolustuskerrosten läpi ja räjähtää aivan Kremlin sydämen yläpuolella.

Tämä tilanne edistäisi Venäjän sisäisiä propagandapyrkimyksiä ja vahvistaisi Venäjän toistamia narratiiveja sodan oikeutuksesta ja Ukrainan uhasta. On tärkeää, että kansainvälinen yhteisö pysyy rauhallisena ja jatkaa diplomaattisia ponnisteluja tilanteen ratkaisemiseksi.

On myös tärkeää, että totuus tapahtumista tulee julki ja vastuu mahdollisista rikoksista selvitetään. Hyökkäykset eivät koskaan ole hyväksyttäviä, ja kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen on tärkeää sotien ehkäisemiseksi ja rauhan säilyttämiseksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö