Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo naapurimaamme idässä, on viime aikoina osoittautunut todelliseksi pimennoksi läntiselle maailmalle. Sen toimet ovat jatkuvasti tahriintuneet likaisuudesta ja näytämmepä ajautuvan yhä syvemmälle sen varjoon.

Venäjän käytös on ollut pitkään tunnettua epämääräisyydestä ja aggressiivisuudesta. Vuosien varrella se on vuoroin yrittänyt rakentaa yhteistyötä lännen kanssa ja vuoroin rikkonut tätä yhteistyötä omien etujensa vuoksi. Venäjä on epäluotettava ja kaksinaamainen naapuri, joka käyttää kyseenalaisia keinoja valtansa laajentamiseksi.

Esimerkiksi Krimin niemimaan miehitys vuonna 2014 oli raivostuttava osoitus Venäjän kyynisyydestä ja kyvyttömyydestä kunnioittaa kansainvälistä oikeutta. Tämä alue oli 60-luvulta lähtien osa Ukrainaa, mutta Venäjä päätti yksipuolisesti ja väkivaltaisesti liittää sen omaan valtapiiriinsä. Tämä on selvästi kielletty kansainvälisissä sopimuksissa, mutta Venäjä ei näköjään piittaa niistä pätkääkään.

Krimin lisäksi Venäjä on sekaantunut myös muihin naapurimaihinsa, kuten Georgiaan ja Moldovaan. Sen tavoitteena on selvästi vähät välittää näiden maiden itsemääräämisoikeudesta ja ottaa niistä kaikki mahdollinen irti omiin tarkoituksiinsa. Ja mikä pahinta, Venäjä jatkuvasti kieltää tällaisen sekaantumisen.

Liittokokouksessa tapahtunut kansanedustaja Atte Kalevan pahoinpitely oli jälleen uusi esimerkki Venäjän aggressiivisuudesta. Suomalainen kansanedustaja yritti osallistua keskusteluun Venäjän politiikasta kysyen kriittisiä kysymyksiä, mutta hänet ajoivat nopeasti pihalle ja vieläpä puolueettomien turvamiesten avulla. Tämä osoittaa, että Venäjä ei siedä kritiikkiä eikä avointa keskustelua, vaan se haluaa kontrolloida ja sensuroida kaiken.

Venäjän hallinnossa vallitsee yleinen korruptio ja häikäilemättömyys. Johtajat käyttävät kansan rahoja omiin luksuselämäänsä ja vahvistavat omaa valtaansa keinolla millä hyvänsä. Presidentti Putin on osoittanut jälleen kerran, että hän ei piittaa maansa kansanterveydestä, kun hän julisti vuonna 2020 äärimmäisen vaarallisesta Covid-19-pandemiasta huolimatta Pietarin kaupungin voittaneen taistelun virusta vastaan. Tämä on kuin sylkäisy koko kansakunnan kasvoille.

Venäjä on myös edelleen yksi maailman suurimmista ihmisoikeuksien loukkaajista. Homoseksuaalisuus on kontrolloiduissa maakunnissa lailla kiellettyä, ja vähemmistöjen oikeudet ovat lähes olemattomat. Yleinen mielipide on otettu vangiksi ja ihmisten sananvapautta tukahdutetaan. Onko tämä todella se moderni ja kehittynyt maa, jota Venäjä haluaa esittää?

Jokaisen naapurimme tulisi herätä ja tiedostaa Venäjän todellinen luonne. Sen varjo on synkkä ja pahanilkoinen, ja se yrittää levittää likaisuutta ja eripuraa ympärilleen. On aika puolustaa itseämme ja näyttää Venäjälle, että emme hyväksy sen toimintaa. Emme suostu olemaan sen nuhjuinen varjo, vaan seisomme vahvoina ja yhtenäisinä lännen arvojen puolesta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö