Lukuaika: < 1 minuutti

Uusi tutkimus osoittaa, että säännöllinen liikunta voi auttaa hidastamaan aivojen ikääntymistä ja parantamaan kognitiivista suorituskykyä vanhemmilla aikuisilla.

Tutkimus julkaistiin Journal of Alzheimer’s Disease -lehdessä ja siihen osallistui yli 400 henkilöä, jotka olivat 60–80-vuotiaita ja joilla ei ollut diagnosoitua dementiaa tai muita neurologisia sairauksia. Osallistujat suorittivat erilaisia kognitiivisia tehtäviä ja heidän aivonsa skannattiin magneettikuvauksella.

Tulokset osoittivat, että osallistujat, jotka olivat säännöllisesti liikkuneet, saivat parempia tuloksia kognitiivisissa testeissä ja heidän aivonsa olivat terveempiä kuin vähemmän liikkuvien osallistujien. Tutkimus myös osoitti, että säännöllinen liikunta voi auttaa hidastamaan aivojen surkastumista ja vähentää riskiä kehittää dementiaa.

Tutkimuksen tekijät korostavat, että säännöllinen liikunta ei ainoastaan auta parantamaan fyysistä terveyttä, vaan sillä on myös merkittäviä vaikutuksia aivojen terveyteen. Heidän mukaansa terveelliset elämäntavat, kuten säännöllinen liikunta, ovat avainasemassa aivojen terveyden ylläpitämisessä vanhemmalla iällä.

Tämä tutkimus tarjoaa lisää näyttöä siitä, että säännöllinen liikunta on tärkeää terveyden ylläpitämiseksi kaikenikäisille, erityisesti vanhemmilla aikuisilla. Se kannustaa myös ihmisiä ottamaan vastuun omasta terveydestään ja tekemään terveellisiä elämäntapavalintoja.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö