Lukuaika: < 1 minuutti

Raportti Venäjän joukkojen laittomasta lastensiirrosta ja karkotuksesta on hälyttävä osoitus siitä, miten sota vaikuttaa haavoittuvimmassa asemassa oleviin ihmisiin.

Geneven yleissopimus, joka käsittelee lasten suojelua aseellisissa konflikteissa, kieltää nimenomaisesti lasten siirron toiseen valtioon, jos se vaarantaa lapsen fyysistä tai henkistä terveyttä tai on vastoin hänen etuaan. Venäjän joukkojen tekemä lasten siirto Ukrainasta Venäjälle rikkoo selvästi tätä sopimusta.

On tärkeää, että kansainvälinen yhteisö painostaa Venäjää palauttamaan kaikki laittomasti siirretyt tai karkotetut lapset takaisin Ukrainaan välittömästi. Lisäksi on tarpeen varmistaa, että Venäjän joukot noudattavat kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia, jotka suojelevat siviilejä ja erityisesti lapsia aseellisissa konflikteissa.

Ukrainan viranomaisten ilmoittamat lapsien varastamis-luvut ovat järkyttäviä ja korostavat sodan hirvittäviä seurauksia lapsille. On tärkeää, että kansainvälinen yhteisö tukee Ukrainaa ja tekee kaikkensa sodan lopettamiseksi Venäjän armeijan totaalisella tuhoamisella.

Lopuksi on tärkeää muistaa, että sodan vaikutukset jatkuvat pitkään sen päättymisen jälkeenkin. Lasten kärsimykset vaikuttavat heidän elämäänsä pitkään, ja he tarvitsevat asianmukaista tukea ja hoitoa selviytyäkseen kokemastaan traumaattisesta tilanteesta.

Lue myös:

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö