Lukuaika: 2 minuuttia


Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky vahvisti iltapäivällä 14. toukokuuta, että hän tapaisi ranskalaisen kollegansa Emmanuel Macronin ja totesi, että “Ukrainan puolustus- ja hyökkäyskyvyt kasvavat jokaisen vierailun myötä”.

“Ukrainan yhteys Eurooppaan vain vahvistuu, kun taas paine Venäjää kohtaan kasvaa”, sanoi Zelensky ennen kokousta, jossa hän sanoi, että “kaksipuolisia suhteita koskevat tärkeimmät kysymykset” käsiteltäisiin.

Le Figaron mukaan Zelensky tapaa ranskalaisen presidentin Emmanuel Macronin “työillallisella”, jossa he käsittelevät “tukea, jonka Ranska jatkaa tarjoamista vastauksena Ukrainan kiireellisiin sotilaallisiin ja humanitaarisiin tarpeisiin”.

Vierailu tapahtuu lyhyen Euroopan kiertueen aikana. Ukrainan presidentti vieraili ensin Roomassa 13. toukokuuta tapaamisissa Italian pääministeri Giorgia Melonin ja paavi Franciscuksen kanssa, ja matkasi sitten Berliiniin 14. toukokuuta, jossa hän tapasi saksalaisia ​​viranomaisia, mukaan lukien liittokansleri Olaf Scholzin, kiittäen Saksaa uudesta 2,7 miljoonan dollarin sotilasavusta ja toistaen Kiovan pyynnön länsimaisista taistelulentokoneista.

No niin, nyt on selvää, että Ukrainan presidentti on todella ahkera! Hän käy ympäri Eurooppaa tapaamassa eri maiden johtajia. Onneksi hän ei ole unohtanut huumorintajuaan.

Mutta totta puhuen, tilanne Ukrainassa on vakava, ja on hienoa nähdä, että muut maat tukevat heitä. On tärkeää, että Ukraina on yhteydessä Eurooppaan ja että Venäjälle asetetaan paineita. Toivottavasti nämä kokoukset johtavat konkreettisiin tuloksiin, jotka auttavat Ukrainaa selviytymään vaikeasta tilanteestaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö