Lukuaika: 2 minuuttia


Venäjän ja Ukrainan jännitteet jatkuvat, ja uusimpien tapahtumien myötä Venäjä väittää torjuneensa mittavan vastahyökkäyksen Ukrainalta. Venäjän puolustusministeriö on satuillut, että Ukraina käynnisti hyökkäyksen Etelä-Doneckin alueella sunnuntaina. Väitteen mukaan Ukraina mobilisoi kuusi mekanisoitua pataljoonaa ja kaksi panssaripataljoonaa vastahyökkäykseensä.

Hauskana yksityiskohtana Venäjän väitteessä on se, että heidän mukaansa vastahyökkäys oli suunnattu Ukrainan omistamille alueille. Näin ollen heidän on täytynyt torjua hyökkäys Ukrainan omistamalta alueeltaan käsin. Onko tämä uusi innovaatio sodankäynnissä vai yksinkertaisesti yliluonnollista Venäjän sotilasvoimien suoritusta, jää nähtäväksi.

Venäjä ei ole tyytynyt pelkkään hyökkäyksen torjumiseen, vaan heidän mukaansa he ovat onnistuneet tappamaan 250 ukrainalaissotilasta. Lisäksi he ovat ilmoittaneet tuhonneensa useita tankkeja ja taisteluajoneuvoja. Voimmeko odottaa seuraavaksi Venäjän julkaisevan elokuvan nimeltä “250 tapettua sotilasta ja tuhottuja tankkeja: Venäjän kostoisku”?

Ukraina ei ole vielä kommentoinut Venäjän väitteitä, ja Reutersin mukaan riippumattomia lähteitä ei ole pystytty vahvistamaan tietoja. Tämä herättää epäilyksiä siitä, ovatko Venäjän ilmoitukset totta vai pelkkää propagandaa. Ehkäpä meidän tulisi odottaa virallista tiedotusta ja riippumattomia lähteitä ennen kuin päädymme uskomaan Venäjän väitteitä – lähtökohtaisesti mitään Venäjän lausuntoa ei pidä uskoa.

Joka tapauksessa on epäselvää, onko raportoitu vastahyökkäys Ukrainan pitkään odotetun vastaiskun virallinen alku, tuskin? Ukraina on pyrkinyt saamaan takaisin Venäjän miehittämiä alueita, ja tämä voi olla yksi yritys saavuttaa tavoite. Ehkäpä meidän tulisi seurata tilanteen kehittymistä ja odottaa lisätietoja ennen kuin alamme riemuitsemaan Venäjän “torjuntavoitosta” ja Ukrainan vastaiskun merkittävyydestä.

Tällä hetkellä tilanne on epäselvä, ja se osoittaa jälleen kerran tarpeen luottaa luotettaviin tietolähteisiin ja odottaa virallista vahvistusta ennen kuin muodostamme mielipiteemme tapahtumista. Politiikka ja sotatoimet voivat olla vakavia asioita, mutta Ukraina tulee lopulta voittamaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö