Lukuaika: < 1 minuutti

Valkoisen talon tiedottaja Karine Jean-Pierre otti kantaa Kah’ovkan vesivoimalan tuhoutumiseen liittyvään tilanteeseen tiedotustilaisuudessa. Hän totesi, että vaikka vastuullisen tahon selvittely on vielä kesken, Venäjä on viime kädessä syyllinen, sillä pato oli Venäjän miehityksen alaisuudessa.Jean-Pierre painotti ensinnäkin, että Venäjällä ei ole oikeutta olla läsnä Ukrainassa. Pato oli Venäjän hallinnassa, ja heidän on oltava vastuussa sodan aiheuttamista tuhoista.

Hän myös korosti, että Yhdysvallat tekee kaikkensa auttaakseen Ukrainan kansaa tämän tuhoisan tapahtuman keskellä. Yhdysvallat on saanut raportteja, joiden mukaan Venäjä olisi vastuussa padon räjähdyksestä. Jean-Pierre muistutti, että Venäjän joukot ovat ottaneet alueen haltuunsa laittomasti ja ovat jatkaneet miehitystä siitä lähtien.

Yhdysvallat pyrkii arvioimaan näitä raportteja parhaansa mukaan, vahvisti Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja John Kirby.

Ukrainan kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvoston päällikkö Oleksii Danilov hylkäsi kaikki Venäjän väitteet, joiden mukaan Ukraina olisi vastuussa padon räjäyttämisestä. Hän kutsui näitä väitteitä “hölynpölyksi”.

Danilov totesi, että Venäjän väitteet ovat perusteettomia ja heidän epätoivonsa kasvaa, kun he eivät kykene ratkaisemaan tilannetta sotilaallisin keinoin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö