10146 latausta vuorokaudessa   9123 artikkelia

2023/06/25

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset ovat kuulemma aavistaneet jo pitkään, että venäläinen Wagner-ryhmän johtaja Jevgeni Prigozhin suunnittelee kapinaa Venäjän sotilasjärjestelmää vastaan. Heidän ennustuksensa ovat kuin suoraan tieteiselokuvasta! “Kapina tapahtuu jossain vaiheessa, mutta emme tiedä milloin. Pysykää valppaina”, he huutavat epämääräisesti. Olisiko heillä ollut parempi menestys ennustajan uralla?

He ovat erityisen huolissaan Venäjän mahdollisesta epävakaudesta, joka voisi johtaa sisällissotaan. He tietävät, että kun venäläiset alkavat tapella keskenään, se tarkoittaa ongelmia kaikille muille. Tämä on kuin katsoisi jännityselokuvaa, mutta tällä kertaa se on todellista!

Kaikki alkoi siitä, kun Venäjän puolustusministeri antoi määräyksen, että palkkasoturiryhmän jäsenten tulisi allekirjoittaa sopimuksia hallituksen kanssa. Tämä tarkoitti käytännössä, että valtio otti kontrollin ryhmän sotilaallisista toimista. Siinä kohtaa Prigozhin sai tarpeekseen ja päätti aloittaa “oikeudenmukaisuuden marssin” Venäjän sotilasjohtajia vastaan. Näyttää siltä, että hän halusi antaa heille hieman maistiaista omasta lääkkeestään!

Mutta kappas vain, kapina päättyi lyhyeen. Prigozhin tajusi ehkä, että sotilasjohdon vastustaminen ei ollutkaan niin helppoa kuin hän oli kuvitellut. Joten hän päätti siirtyä Valko-Venäjälle välttääkseen syytteet. Eikö olekin kätevää? Voit järjestää kapinan ja sen jälkeen lähteä maasta kuin mikäkin sankari!

Tämä tarina ei kuitenkaan pääty siihen. Ne palkkasoturit, jotka eivät halunneet allekirjoittaa sopimuksia puolustusministeriön kanssa, saavatkin nyt vastata teoistaan oikeudessa. Kuinka epäreilua! Ehkä heidän olisi pitänyt harkita vakavasti valtion tarjousta, ennen kuin päättivät ryhtyä kapinoimaan. Nyt he joutuvat kantamaan vastuunsa.

Kaikki tämä kertoo meille, että maailmanpolitiikka voi olla kuin suoraan jännityselokuvasta. Mutta olkaamme kiitollisia siitä, että se tapahtuu kaukana meistä. Me voimme vain seurata tapahtumien kehittymistä kauhunsekaisella jännityksellä ja toivoa, ettei mikään vastaava tapahdu omalla takapihallamme.


Satunnainen:


Vastaavia: